AYDIN’da, eşinden bir süre önce boşandığı için bunalıma giren balıkçı 45 yaşındaki Y.K., inşaat halindeki 7 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın da ikna etmeye çalıştığı Y.K., bir anlık dalgınlığından yaralanan Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç tarafından omzundan yakalanarak, çatıdan indirildi.
Söke’de balıkçılık yapan 3 çocuk babası Y.K., bugün saat 14.00 sıralarında, Aydın’da, Menderes Bulvarı Torlak Kavşağı’ndaki 7 katlı bir inşaatın çatısına çıktı. Bağırarak, bir süre önce eşi A.T. ile boşandıklarını, şimdi kadın sığınma evinde kaldığını, görüşemediklerini anlatan Y.K., çatıdan sarkmaya başladı. Y.K.’yi farkeden çevredekiler, durumu, polis, itfaiye ve 112 Acil Servis’e bildirdi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ardından Aydın Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç, çatıya çıkıp, Y.K.’yı ikna etmeye çalıştı. Ancak, polislere direnen Y.K., iyice çatıdan sarkarak, yürekleri ağızlara getirdi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da olay yerine gelerek alkollü olan Y.K.’yi ikna çabalarına destek verdi. Milletvekili Kılınç, Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürü Hakkı Yılmaz’ı arayıp, Y.K.’nin boşandığı eşi A.T.’yle telefonla konuşmasını sağladı. Asayiş Şube Müdürü Bilgeç, eski eşiyle konuştuğu sırada birara duygulanıp ağlamaya başlayan Y.K.’yı, dalgın bir anından faydalanıp, omzundan yakalayarak, çatının kenarından çekti. Yaklaşık 45 dakika kaldığı çatının kenarından uzaklaştırılan Y.K., bu sırada yaşadıklarının şokuyla, kısa süreli baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahelesinin ardından Y.K., Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

----
Y.K.: Yılmaz Kıran