ESKİŞEHİR'de çarşaf giyip, ayrı yaşadığı boşanma davaları süren eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi olduğu öne sürülen 25 yaşındaki Eyüp Duran'ı sokak ortasında tabanca ile öldüren 32 yaşındaki İzzet Bayrak, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Emek Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi'nde 11 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde bir otomobil kiralayarak Eskişehir'e gelen ve tanınmamak için siyah kadın çarşafı giyen, omzuna kadın çantası asan İzzet Bayrak, boşanma davaları süren ayrı yaşadığı eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi Eyüp Duran'ı tabancayla ateş ederek öldürdü. Olay yerinden kaçan İzzet Bayrak, otomobille Polatlı İlçesi'ne giderken Eskişehir-Ankara karayolunun 28'inci kilometresindeki bir akaryakıt istasyonunda polis tarafından yakalanarak tutuklandı.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan İzzet Bayrak, bugün yapılan ikinci duruşmaya çıkarıldı. Bayrak, ilk duruşmada ayrı yaşadığı, boşanma davalarının sürdüğünü eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi Eyüp Duran ile girdiği ilişki sonucunda dünyaya getirdiği ikiz çocukları kendi üzerine kaydettirdiğini söyledi. Bunu öğrenince çılgına döndüğünü ifade eden İzzet Bayrak ilk duruşmada şöyle konuşmuştu: "Özlem Bayrak ile birlikte yaşadığı Eyüp Duran, dünyaya gelen ikiz çocuklarını nüfusta adıma kaydetmişler. Bunu öğrence kan beynime toplandı. Özlem'den hesap sormak istedim. Onu yaralamak ve sakat bırakmak istiyordum. Öldürme amacım yoktu. Araç kiralayarak Polatlı'dan Eskişehir'e geldim. Tanınmamak için çarşaf giydim. 2 gün evlerinin önünde bekledim. Eyüp Duran'ın evden çıktığını gördüm. Girdiği marketten çıktıktan sonra ona tabancayla 5-6 el ateş ettim. Kendimi kaybetmiştim."  Sanık İzzet Bayrak, bugün yapılan duruşmada ise olaylara eşi Özlem Bayrak'ın sebep olduğunu söyleyerek, "Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim" dedi. 2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti İzzet Bayrak'ı kasten adam öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra olayda tahrik olduğuna kanaat getirip, duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak sanığın cezasını 15 yıl 10 aya indirdi.