MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kız arkadaşının satın aldığı çantayı değiştirmek için gittiği işyerinde dükkan sahibinin oğlu 15 yaşındaki M.E.K. tarafından meyve bıçağıyla yaralanan 20 yaşındaki İngiliz Callum Eric Peter Copson, 5 gündür süren tedavisine rağmen hayati tehlikeyi atlatamadı. Copson'un, yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Olay, geçen çarşamba günü saat 22.00 sıralarında, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı numara 14/Z'deki işyerinde meydana geldi. İngiliz Callum Eric Peter Copson, kız arkadaşının bir gün önce satın aldığı çantayı değiştirmek için işyerine gitti. İşyeri sahibinin oğlu M.E.K., Copson'a başka bir çanta ile ürünü değiştirebileceğini söyledi. İddiaya göre, beğenilen çantanın diğerinden pahalı olması üzerine İngiliz Copson'dan fiyat farkını ödemesi istendi. Copson ile M.E.K. arasında fiyat farkından çıkan tartışma tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. İddiaya göre tezgah üzerindeki meyve bıçağını alan M.E.K., Copson'u karnından yaraladı. Ağır yaralı İngiliz turist Copson, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla, 150 metre mesafedeki Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan ve polis tarafından yakalanan M.E.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
YOĞUN BAKIMDA
İngiliz Copson'un ameliyatını gerçekleştirilen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Başaran, hastanın durumunun halen ciddiyetini koruduğunu ancak genel anlamda iyi bir seyirde olduğunu söyledi. Başaran, "Hastanemize geldiğinde durumu çok ciddiydi. Acilen ameliyata alındı. Karnını besleyen büyük damarlarda, böbrek toplayıcı sisteminde ve çeşitli organlarında ciddi yaralanmalar vardı. 7 saatlik bir ameliyatın sonrasında hastamızın yoğun bakım ünitesine alındı. Aynı gün kanama meydana gelince tekrar bir ameliyata aldık. Anestezi uzmanımızla hastanın uyur vaziyette kalmasının uygun olacağını öngördük. Hastayı ameliyat sonrası 48 saat yoğun bakımda uyutarak yatırdık. 48 saat sonunda hastanın solunumu normale döndü. Şu an yine yoğun bakımda olmak kaydıyla durumu iyiye gidiyor. Herhangi bir yaşam destek ünitesinde değil. İlerleyen günlerde durumunun stabil olması halinde normal odaya geçebilecek. Yalnız bu süreç biraz uzun sürebilir" dedi.
YARALI GENCİN BABASI MARMARİS'TE
İskoçya'da yaşayan gencin babası Eric Copson, olay sonrası Marmaris'e geldi. Baba Eric Copson, "İskoçya'da iki kızım daha var. Onları bırakarak eşim Horrawe Copsonile birlikte hemen Marmaris'e geldik. Oğlumuzun durumunun iyiye gitmesi bizleri çok sevindirdi. Buradan oğlumla ilgilenen tüm doktorlara çok teşekkür ediyorum. Bundan yaklaşık 4 yıl evvel ailecek İçmelerde tatile gelmiştik. Oğlum burayı çok sevdiği için yeniden geldi. İlerleyen zaman içerisinde gelip gelmeyeceğimizi de şu andan söylemek zor" dedi.

FOTOĞRAFLI