Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da 63 yaşındaki Süleyman Oğuz'un otomobilinin lastiğini kesip, içinde 12 bin TL bulunan çantasını çalan 3 zanlıdan 18 yaşındaki Refik Alparslan ile aynı yaştaki Kenan Berka, çantanın gizlendiği tuvalet önünde 7 saat önlem alan polis tarafından yakalandı. Hırsızlık anı ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay, 18 Ağustos'ta merkez Seyhan İlçesi'nin Kayalıbağ Mahallesi 25004 Sokak'ta meydana geldi. Madencilik şirketi bulunan Süleyman Oğuz, arkadaşının işyerinin önüne otomobilini park edip para çekmek için bankaya gitti. Bankadan dönen Oğuz, otomobiline bindiği sırada, lastiğin patlak olduğunu görüp değiştirmeye başladı.
Bu sırada otomobilin lastiğini kesip, uzaktan gelişmeleri izleyen 17 yaşındaki O.O., eğilerek kapısı açık olan otomobile doğru yürüyüp para dolu çantayı aldı. O.O. çantayı alırken, Refik Alparslan, yan tarafta bulunan seyyar satıcının önünü kapatarak perdeleme yaptı. Kenan Berka ise cep telefonu ile zanlıları yönlendirdi. O.O. daha sonra para dolu çantayı alıp, olay yerindeki mescidin tuvaletine sakladı.
Süleyman Oğuz'un şikayetçi olması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sokaktaki işyerlerine ait güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Lastiğin kesilmesi, Süleyman Oğuz'un para dolu çantayı bırakıp aracını tamir etmeye çalışması ve zanlılar tarafından çantanın çalınmasının saniye saniye kaydedildiği görüntülerde mescide giren O.O.'nun eli boş çıkması polisin dikkatini çekti. Araştırma yapan polis, çantayı mescit tuvaletinin havalandırma boşluğunda buldu. İçerisinde 12 bin TL'nin bulunduğu çantayı Süleyman Oğuz'a teslim eden polis, tuvaletin etrafında tedbir alarak hırsızları beklemeye başladı.
7 saat tuvalet çevresinde önlem alan sivil polisler, para dolu çantayı almak için gelen Kenan Berka'yı tuvalette yakaladı. Berka'nın suç ortağı Refik Alparslan da evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. O.O. ise tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Refik Alparslan ile Kenan Berka tutuklandı.

FOTOĞRAFLI