Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da boşanmak isteyen eşi 36 yaşındaki Canan Tanış'ı 7 ayrı bıçakla 16 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan inşaat işçisi 40 yaşındaki Vedat Tanış'ın tutuklu yargılandığı davada, 'aldatma' iddiaları üzerine, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) istenen Canan Tanış'ın telefon kayıtlarının dökümünü yapıp rapor hazırlaması için bilirkişiye verildi.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi'ndeki evinde 15 Eylül 2013 günü, 4 çocuğunu evden çıkardıktan sonra 16 yıllık eşi Canan Tanış'ı 7 ayrı bıçakla, 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Tanış'ın yargılanmasına Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek eşini öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Vedat Tanış ve taraf avukatları katıldı.
'CANAN İLE FİKRET ARASINDA DEDİKODU ÇIKMIŞTI'
Duruşmada tanık olarak ifadesi alınan ve Tanış ailesi ile aynı mahallede oturan M.O., Fikret isimli kişinin Vedat Tanış'ın evine sürekli geldiğini belirterek şöyle dedi:
"Bazen tek başına, bazen ailesi ile birlikte gelirdi. Vedat'ın evde olmadığı zamanlarda Fikret'in tek başına geldiğini görüyordum. Bir gün saat 22.00 sıralarında Fikret ve Canan'ı birlikte yolda görmüştüm. Vedat'a bu durumu sorduğumda Fikret'in 20 yıllık arkadaşı olduğunu, güvendiğini söyledi. Ben Fikret'e, 'Bu şekilde devam ederse yuvan yıkılır' dedim. Canan ile Fikret arasında dedikodular çıkmıştı." 
Duruşmada tanık olarak dinlenen N.U. ise, "Fikret benim eniştemdir. 6 ay önce Canan bir satış temsilciliği almıştı. Sık sık boşanmaktan bahsediyordu. Vedat boşanmayacağını söylüyordu. Fikret Taş ve bunlar ailece görüşüyordu. Canan ailesine söylemediği şeyleri Fikret ile konuşuyordu. Ben aralarında bir ilişki olduğunu duydum. Canan'a sorduğumda aile dostu olduğunu, aralarında bir ilişki olmadığını söyledi. 'Ağzından yanlış birşey çıkarsa seni kötülerim' dedi. Telefonla konuşmalarına şahit oldum. Canan Fikret'e 'Ağabey' diye hitap ediyordu" dedi.
Duruşmada söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere dosyanın savcılığa gönderilmesini istedi. Daha sonra konuşan sanık avukatı Sidar Demiroğlu da, "Maktülün sadakat hükmüne aykırı davrandığı anlaşılmıştır. Müvekkilin yakın arkadaşı ile ilişkide bulunmuştur" diye konuştu.
TİB KAYITLARI BİLİRKİŞİDE
Dosyaya gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istenen Canan Tanış ve eşini aldattığı iddia edilen Fikret Taş'ın cep telefonlarına ait arama ve mesaj dökümlerinin geldiğini söyledi. Mahkeme, TİB'den gönderilen görüşme ve mesaj kayıtlarının dökümünün yapılarak rapor hazırlanması için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı TİB raporunun beklenmesi için erteledi.

FB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)