Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, Bilim ve Sanat Merkezi'nin yeni binasına taşınma işlemleri sırasında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 3'üncü kattaki laboratuvar malzemelerinin yer aldığı odada başlayan yangında, dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Bilim ve Sanat Merkezi'nin Veli Yaşin Caddesi'nde bulunan 3 katlı yeni binasına taşınması için bir süre önce çalışma başladı. Eşyaların taşınması sırasında bugün saat 11.00'de, 3'üncü katta bulunan laboratuvar malzemelerinin yer aldığı odadan dumanlar yükseldi. Eşyaları taşıyan işçiler Ahmet Oyakçı ve Ersin Çiçek, dumandan etkilendi. Ayağı hafif şekilde yanan Çiçek ile kendisi gibi dumandan etkilenen arkadaşı Oyakçı, diğer arkadaşlarının yardımıyla binadan çıkartılabildi.
Yangın itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine binaya gelen acil yardım ekipleri 2 işçiyi, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, binaya gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Yangının çıkış nedeninin bilinmediğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Memiş, can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. Yangının çıkış nedenin belirlenmeye çalışıldığı, soruşturma başlatıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI