Burak GEZEN - Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de, Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için yürüyüş yapan bir grup, hükümeti protesto edip, istifaya çağırdı.

Yaklaşık bin kişilik grup, İskele Meydanı'nda bir araya geldi. Bazı katılımcılarının, Soma'daki işçilere destek amacıyla yüzlerini kömür ile karaya boyadığı görüldü. Üzerinde sarı bir baret ile çok sayıda maden işçisinin resminin yer aldığı kanlı temsili tabut taşındı. 'Soma'da Yaşananlar İş Kazası Değil, Hesap Soracağız', 'Kaza Değil Cinayet', 'Soma Kader Değil Cinayettir' pankartları açıldı. 'Kader Değil Cinayet', 'Maden İşçileri Yalnız Değildir' dövizleri taşındı.

Kalabalık kordon boyundan Ordu Evi Sokağı takiben İnönü Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve Yalı Caddesi'ne ulaşarak, buradaki AK Parti il ve ilçe başkanlıklarının yer aldığı Vakıf İş Hanı önünde güvenlik tedbiri alan polislere sloganlar atarak tepki gösterdi. Hükümeti istifaya çağırdı. Buradan da İskele Meydanı'na geçen grup, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

BG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)