Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri başlamadan önce sabah erken saatlerde Türkiye Komünist Partisi (TKP) binasına asılan pankart, polis tarafından indirildi ve 11 kişi gözaltına alındı.
Çanakkale Deniz Zaferi kutlama törenlerine katılmak üzere kentte bulunan ve saat 16.00'da İskele Meydanı'nda miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için 'Katile Diktatöre Boyun Eğme' yazılı pankart asılan Demircioğlu Caddesi'ndeki TKP binasına, sabah erken saatlerde polis baskın yaptı. Polis, parti binasına asılan pankartı indirdi, 11 TKP üyesini gözaltına alarak emniyete götürdü.
Olay sonrası parti binası önünde toplanan TKP üyeleri bu duruma tepki gösterdi. TKP'liler, 'Katil, hırsız, halk düşmanı AK Parti', 'Diktatör gidecek halk götürecek', 'Diktatöre boyun eğmeyeceğiz', 'Polis unutma Çanakkale Geçilmez', 'Diktatör İstifa' sloganları attı. Polis, eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Basın açıklaması yapan TKP İl Başkanı Berna Ersoy, “Diktatör her gittiği şehre terör, nefret ve kanunsuzluk götürüyor. Her gittiği yerde, 'protesto edebilir' gerekçesiyle insanlar önceden gözaltına alınıyor. Bazı parti ve dernekler polis tarafından ablukaya alınıyor, devlet görevlileri zorla mitinge getiriliyor. Bütün bunlar diktatörün, evlatlarımızın katilinin, hırsızın, halk korkusundan kaynaklanıyor. Bugün Çanakkale'de olanların da bir farkı yok. TKP binasında asılı duran bir pankartı indirmek için diktatörün polisi, hırsızlara yakışır bir biçimde binanın kapısını kırmış 11 parti üyesini gözaltına almış ve panik içinde pankartı indirtmiştir. Binada parti ve partililere ait bazı eşyalar da bu saldırı sırasında hırsızlar tarafından çalınmıştır. Gözaltına alınan arkadaşlarımızla avukatlar görüştürülmemektedir. Uzun söze gerek yok, diktatör yakında hesap verecek. Ama diktatörün emirlerini uygulayıp halka karşı suç işleyenler hesap verecek. Gözaltındaki TKP üyelerinin hukuksuz biçimde alı konmasına derhal son verilmeli, arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır” dedi.

BG(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)