37 GÖZALTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sabah başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden Çanakkale programı kapsamında kentte güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Başbakanlık korumalarının yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden de çok sayıda çevik kuvvet ekibi takviye olarak görev aldı. Görev alan polisler arasında Van'dan gelinlerin de olması dikkat çekti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kordon boyunda Valilik önünde düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi töreni, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale İskele Meydanı'ndaki mitingi için karadan, havadan ve denizden önlemler alındı. Havadan polis ve sahil güvenlik helikopterleri gün boyu uçtu. Denizde Sahil Güvenlik Botları görev aldı. Karada ise yüzlerce polis vardı.
Tüm önlemlere rağmen sabah saatlerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) binasına 'Katile, Diktatöre Boyun Eğme' yazılı pankartın asılması üzerine polis parti binasına baskın yapıp 7 kişiyi gözaltına aldı.
Özellikle öğleden sonra İskele Meydanı'ndaki miting için adeta olağanüstü hal ilan edildi. Tüm cadde ve sokaklarda polis devriyeleri gezdi. Başbakanın İskele Meydanı'ndaki mitingi başladıktan yarım saat sonra Halk Evleri üyesi bir grup miting alanına yürümek istedi. Polis barikatıyla karşılaştı. Israr edince polisle grup arasında arbede yaşandı. Olayların devam etmemesi için Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan devreye girdi. Polisler ve Halk Evleri üyeleri ile konuşarak biraz daha sakin olmalarını istedi.
Gün içinde yaşanan olaylar ve durumu şüpheli görülenler olmak üzere polis tarafından toplam 37 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
ÇANAKKALE, ()

İÖ(SS) (FOTOĞRAFLI)