Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, yol kenarında işkence yapılarak öldürüldüğü sanılan bir kedi bulundu. Kedinin leşi, incelenmek üzere yakındaki bir veterinere götürülürken vahşetin sorumlularının bulunması için yetkililere bilgi verildi.
Barbaros Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde evlerine giden üç kız arkadaş yol kenarında hareketsiz bir kedi gördü. Yanına yaklaştıkları kedinin öldüğünü anlayan kızlar, kuyruk sokumunun parçalanmış halini görünce dehşete kapıldı. Kızlar, Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen zabıtalar, olayın aydınlatılması için Hayvan Barınağı görevlilerine bilgi verdi. Hayvanı yerde cansız şekilde yatarken bulan gençlerden Nazlı Terzioğlu, "Eğer bir hayvan tarafından parçalanmış olsa boynunda kesikler, yaralar olması lazım. Ama sadece kuyruk sokumu bölümü kesilmiş gibi. Başka bir hayvanın yaptığını sanmıyoruz. Bunun net olarak anlaşılması için çöp bidonuna atmak yerine incelenmesi için veterinere ettirip, yetkililere haber verdik. Biz de sonucu merak ediyoruz" dedi.
Hayvan Barınağı'nda görevli veteriner tarafından detaylı olarak incelenen kedinin erkek olduğu, anüs bölgesinin parçalandığı, sol bacağında kesici alet yarası olduğu belirlendi. Kediye başka bir hayvanın zarar vermiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

BG(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)