İZMİR'de, 28 yaşındaki Simge Kurt, yaptırdığı lazer epilasyon sonucu vücudunda yanma ve acıma hissi meydana geldiğini belirtip, kendisini bu hale getirenlere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Kurt'un avukatı Atilla Ertekin aracılığıyla şikayeti sonucunda, işyeri sahibi Fahri M. ile çalışanı Gökçe G. hakkında 'taksirle yaralama' suçundan 15'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar ilk duruşmada suçlamaları reddetti.
Devlet memuru olarak çalışan Simge Kurt, 2010 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Fahri M.'nin sahibi olduğu işyerine gidip vücuduna lazerli epilasyon yaptırdı. 19 seans olarak planlanan epilasyona başlanmasının ardından, bir süre ara veren Kurt, 14 Kasım 2013'te tekrar seanslarını tamamlamak için klinliğe gitti. Klinikte çalışan Gökçe G., lazerli epilasyon yaptı.
Eve giden Kurt’un, kollarında ve bacaklarında yanmalar oluştu. Durumu klinliğe bildirdi. Klinik çalışanı, bunun normal olduğunu ve acılarının geçeceğini söyledi. Ağrıları geçmeyen Simge Kurt, özel bir sağlık kuruluşuna gidip, tedavi oldu. Buradan rapor alan Kurt, avukatı Atilla Ertekin aracılığıyla sanıklardan şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu da mahkemeye gönderdiği raporda, Simge Kurt'un vücudunun muhtelif yerlerinde meydana gelen ve ikinci derece olarak tanımlanan yanıkların lazer epilasyonu sonucu meydana geldiğin ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığını belirtti.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı İsa Tadık, sanıklar Fahri M., ile Gökçe G.'nin yanlış tedavisi sonucu mağdurun yaralandığını ve bu kişilerin olaydan sorumlu olduklarını belirtip, Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları için dava açtı.
İzmir 15'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya haklarında 3 ay ile 1 yıl hapis cezaesı istenen estetik cerrahi uzmanı Fahri M. ve güzellik uzmanı Gökçe G. ile avukatları Seyit Ahmet Kaya ve Çiler Nazife Koşar ile davacı Simge Kurt ve avukatı Atilla Ertekin katıldı.
Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyen Simge Kurt, toplamda 18 kez lazer epilasyon için sanıkların bulunduğu klinliğine gittiğini söyledi. Kurt, "18. seansta vücudumda kızarıklar oldu. Seans uygulaması biter bitmez de kabarma, kararma oldu. O günkü seaansı sanık Gökçe yaptı. Bana krem kullanmamı önerdiler. Ben önerilen kremleri kullandım. Ertesi gün cildimi su topladı. Aile Hekimine gittim. Bunun adli vaka olduğunu, cilt uzmanına gitmemi söyledi. Doktor, bana, cildim esmer olduğu için yanlış lazer cihazının kullanıldığını söyledi. Lazer uygulaması ücretini de peşin ödedim. Ancak seanslar tamamlanmadan kaldı. Bana her hangi bir ücret iadesi yapılmadı. Ben bu yapılan yanlış işlemden dolayı halen ilaç tedavisi görüyorum. Maddi ve manevi zararım var. Hala acı çekiyorum" dedi.
Sanık Fahri M., suçlamaları kabul etmedi. Fahri M., "Müşteki, 19 kez farklı bölgeler için farklı seanslara geldi. Yapılan seanslar aynı dozlarda ve aynı cihazla yapıldı. Ancak Kasım ayında yapılan son seansta benim yanımda eleman olarak çalışan diğer sanık yaptı. Kendisi bana müşteki gittikten sonra vücudunda kızarıklar olduğunu söyledi. Hasta gittikten sonra söylediği için ben müştekiyi görmedim. Kendisi bayan olduğu için lazer epilasyonu yanımda çalışan Gökçe, hanım yaptı. Ancak benim söylediğim dozlarda ve cihazla bu işlemi yaptı. Daha önceki 18 seansta da aynı işlemi yaptık. Kendisinin benden maddi olarak da bir talebi olmadı. Ben kendisinin kasıtlı olarak şikayette bulunduğunu düşünüyorum. Biz hastayı lazerli epilasyon sonrası neler yapması gerektiği konusunda uyarıyoruz. Kendisine bu uyarıları da yaptık. Hastalarda uygulamadan sonra yüzeysel kızarıklık olabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Gökçe G. ise "Klinliğin lazer bölümünde uzman olarak çalışıyorum. Müştekinin son üç seansını ben yaptım. Doktor Fahri beyin uygun gördüğü dozlarda ve cihazda çalıştık. Son seansta müştekide yüzeysel kızarıklıklar oldu. Çok riskli bir durum olmadığı için ben ve diğer arkadaşım Elif, müştekiye krem kullanmasını önerdik. Yüzeysel kızarıklıklar ve kabarmalar geçici bir süre oluşabildiğinden Fahri bey'e bir şey söylemedim. Müşteki gittikten sonra kendisine söyledim. Müştekiyi diğer arkadaşımız aradığında kremi kullandığnı ve sorunun olmadığını söylemiş. Müştekideki kızarıklıklar diğer hastalarda oluşan kızarıklıklardır" dedi.
15'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Ayşegül Arslan, tarafların tüm delillerini bildirmeleri için duruşmayı erteledi.

BK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)