KONYA'da son bir hafta içerisinde camilerden 33 musluk çalan 26 yaşındaki Mehmet A., polis tarafından yakalandı. Mehmet A., ifadesinde, ''İşsiz olduğum içinde camilerin musluklarını çaldım. Kendime söz vermiştim. İşe girdiğimde camilere 400 lira yardım yapacaktım" dedi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Meram İlçesi'nde bulunan camilerde son bir hafta içerisinde meydana gelen musluk hırsızlıkları ilgili çalışma başlattı. Bölgedeki hurdacılar üzerinde araştırma yapan polis, şüphelinin hurdacılara kendisini beş vakit namaz kılan biri olarak gösterdiğini, güven kazandıktan sonra ise muslukları sattığını belirledi. Çevredeki hurda alımı yapan işyerlerini takibe alan polis, dün akşam Mehmet A.'yı çaldığı muslukları satarken yakaladı.
İfadesi için Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen şüpheli, polise verdiği ilk ifadesinde, "1 aydır uyuşturucu kullanıyorum. Bağımlıyım. İşsiz olduğum için de camilerin musluklarını çaldım. Kendime söz vermiştim. İşe girdiğimde camilere 400 lira yardım yapacaktım" dedi.
33 musluk çaldığı belirtilen Mehmet A. sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilecek.

TY-HD (İA/CK)(FOTOĞRAFLI)