Fatih Yeni Camii’de namaz kılan bir vatandaşa ait çantayı çalan kişi Güven Timleri tarafından suçüstü yakalandı. Hırsızlık anı ve şüphelinin yakalanma anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Olay, Eminönü’ndeki tarihi Yeni Camii’de 2 Kasım Cumartesi günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu camide görev alan polisler, camideki bir kişinin etrafını sürekli kontrol etmesinden şüphelendi. Polislerin kendini takip ettiğinden habersiz olan şüpheli, namaz için camide bulunan bir kişinin ayakkabılığın üzerine koyduğu çantayı gözüne kestirdi. Hırsızlık için uygun anı kollayan şüpheli, çanta sahibinin namaza durması sonrası etrafını son kez kontrol ederek çantayı çaldı.
Şüpheliyi takip eden Güven Timleri’ne bağlı bir polis de çantayla birlikte dışarı çıkmaya çalışan bu kişinin peşinden koştu. Zanlı, camiden çıkamadan Güven Timleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Yapılan incelemede şüphelinin Filistin uyruklu, Ahmet Abusaid (35) olduğu tespit edildi. Olay anı ise caminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelinin bir süre caminin içerisinde oturduğu ve yanındakiyle konuştuğu görülüyor. Zanlının çantayı çalması ve camiden çıkmak istemesi de saniye, saniye kaydediliyor. Takipteki polis memurunun şüphelinin peşinden koşarak gitmesi ve diğer polislerle birlikte şüpheliyi yakalamaları da yine görüntülerde yer alıyor. Suçüstü yakalanan yabancı uyruklu kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.