Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da Miraç Camii'ne gelen bir kişi, cami tuvaletinin alüminyum kapısını çaldı. Hırsızlığı fark eden çocukların haber vermesi üzerine cami görevlisi İbrahim Halil Yıldız'ın kovaladığı hırsız, yakalanacağını anlayınca kapıyı bırakıp kaçtı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nde cumartesi günü meydana geldi. İddiaya göre, Anadolu Mahallesi'ndeki Miraç Camii'nin görevlisi İbrahim Halil Yıldız, ikindi namazı sonrası avlu kapısını açık bırakıp temizlik yapmaya başladı. Bu sırada 30 yaşlarındaki hırsızlık zanlısı, etrafa bakarak içeriye girdi. Avluda kimsenin olmadığını gören hırsız, tuvaletlerin bulunduğu bölüme yöneldi. Hırsızın hemen arkasından da 10-12 yaşlarında 2 çocuk camiye girdi. Bir süre sonra tuvaletten çıkarak sokağı kontrol eden hırsız, sokakta kimsenin bulunmadığını görünce tekrar tuvalete girdi. Bir dakika sonra 20 kilo ağırlığındaki alüminyum kapı ile camiden çıkan hırsızı gören çocuklar görevli İbrahim Halil Yıldız'a haber verdi.
Caminin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan hırsızlık olayı sonrası Yıldız, hırsızın peşine düştü. Yakalanacağını anlayan hırsızlık zanlısı, çaldığı kapıyı sokakta bırakıp gözden kayboldu. Daha öncede 2 kapının çalındığı belirten görevlilerin şikayeti üzerine camiye gelen polisler, güvenlik kamerası görüntülerinden eşkali belirlenen hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

FK(ÖK/AAA) (FOTOĞRAFLI)