KONYA'da hırsızlık için girdiği camide imamı görüp uzaklaşan 13 yaşındaki İ.K., ikinci camide imam odasının kapı camını takozla kırıp içeri girdi. Odadaki yardım kutularını almaya çalışan İ.K. cemaatin gelmesi üzerine kaçtı. Güvenlik kamera kayıtlarında kimliği tespit edilen İ.K. kısa sürede polis tarafından yakalandı.
İ.K., ilk olarak dün saat 16.20 sıralarında merkez Meram İlçesi Alparslan Mahallesi Sultan Alparslan Camii’ne geldi. İmam odasına giren İ.K., çelik kasayı açmak istediği sırada imamın geldiğini fark edince hızla uzaklaştı. İ.K.'nın hırsızlık girişimi ise caminin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Burada başarısız olan İ.K. daha sonra Aymanas Mahallesi'nde bulunan Hacıkaymak Camii'ne geldi. İmam odasının camını orada bulduğu takozla kırıp içeri giren İ.K. cami için toplanan yardım paralarının bulunduğu kutuyu almak isterken cemaatin geldiğini görüp kaçtı. Durumu fark eden cemaat polise haber verdi. Polis yaptığı inceleme Alparslan Camii'nde de bir çocuğun hırsızlık girişiminde bulunduğunu saptadı.
Caminin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, her iki camide hırsızlık girişiminde bulunun kişinin hırsızlıktan 5 suç kaydı olan İ.K. olduğunu belirledi. İ.K. kısa sürede polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.