SAKARYA'nın Erenler İlçesi'nde 7 çocuk, parkta cam şişeye doldurdukları barutu, torpil fitiliyle ateşlemek istedi. Ancak cam şişenin ellerinde patlaması sonucu 7 çocuk, cam parçalarıyla el ve yüzlerinden yaralandı.
Olay Erenler İlçesi'nde bulunan bir çocuk parkında meydana geldi. 18 yaşından küçüklere satışı yasak olan patlayıcı torpilden satın alan yaşları 12 ile 14 arasında değişen 7 çocuk, iddiaya göre torpillerin içindeki barutu bir cam şişeye doldurdu. Bu şişeyi de torpilin fitiliyle patlatmak istediler. Ancak şişe çocukların ellerinde patladı.
Olayda Y.E.C., A.K.A., B.E.K., A.E.A., B.S.T., A.S.K., M.E.O., cam kırıklarının el ve yüzlerine isabet etmesi sonucu kanlar içerisinde kaldılar. Çocukların çığlıklarını duyan mahalle sakinlerinin 112'ye haber vermesinin ardından 7 çocuk, ambulanslarla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Doktorlar, çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve vücutlarında kesik yarası olduğunu belirtti.
Bu arada olay sonrası Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 7 çocuğun yaralandığı olayda kullanılan torpilleri satan bakkal ile ilgili işlem başlattı. Sakarya Valiliği 2 yıl önce halk arasında torpil, çatapat, kız kaçıran, maytap olarak bilinen proteknik patlayıcıların 18 yaşından küçüklere satışını yasaklamıştı.