GAZİANTEP'te yolcu otobüsündeki paketlerde, eroinin hammaddesi olarak kullanılan 25 kilo 225 gram afyon sakızı ele geçirildi. Uyuşturucunun sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan çoban Şemsettin T., "Çam sakızı çoban armağanı diye paketleri İstanbul'daki arkadaşıma götürüyordum" dedi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece Gaziantep-Şanlıurfa karayolunda uygulama noktası oluşturdu. Gelen araçları inceleyen ekipler, doğu illerinden İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Aramada, cam süs eşyalarının bulunduğu kutudaki pakette, eroinin hammaddesi olarak kullanılan 25 kilo 225 gram afyon sakızı ele geçirildi.
'ÇAM SAKIZI, ÇOBAN ARMAĞANI'
Afyon sakızına el koyan polisler, kutunun sahibi olduğu belirlenen 58 yaşındaki yolcu Şemsettin T.'yi gözaltına aldı. Şüpheli, olay yerindeki ilk ifadesinde çoban olduğunu ve kutuda bulunan süs eşyalarını 'Çam sakızı, çoban armağanı' düşüncesiyle İstanbul'daki bir arkadaşına götürdüğünü söyledi. Şüpheli, kutuda bulunan afyon sakızını ne yapacağına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Şemsettin T., çıkarıldığı mahkemece, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.