ADANA'da, 12 Kasım 2012'de, aynı markette kasap olarak çalışan arkadaşı 29 yaşındaki Ersan Çelik'i borç-alacak yüzünden tabancayla öldürüp, para ve cep telefonunu almakla suçlanan tutuklu sanık 26 yaşındaki Durdu Mehmet Binici, 29 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Markette kasap olarak çalışan Durdu Mehmet Binici, mesai arkadaşı Ersan Çelik'ten aldığı 7 bin lira borcu ödeyemeyince araları açıldı. Bunun üzerine Binici, Çelik'i öldürmek için plan yaptı. Binici, 12 Kasım 2012'de arkadaşı Çelik'i arayarak, "Kayınpederim sana alacağına karşılık çek verecek" diyerek kandırdı. Binici, buluştuğu Çelik'i merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Kabasakal ile Seyhan Baraj Gölü arasındaki araziye götürdü. Binici, burada tabancayla öldürdüğü Çelik'in üzerindeki yaklaşık bin lira ile cep telefonunu aldıktan sonra, 150 metre sürükleyip tepeden yuvarladı. Ceset bulununca kimliği tespit edilemesin diye de üzerindeki nüfus cüzdanı ile kredi kartlarını da aldı.
EŞİ 'KAYIP' BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Durdu Mehmet Binici, olayın ardından önce evine gidip üzerine değiştirdi, sonra da öldürdüğü Çelik'in parmak izi kalmasın diye olay sırasında kullandığı kiralık aracı temizlettip şirkete teslim etti. Ersan Çelik'in eşi Gamze Çelik, telefonla aramasına karşın sinyal sesi alamayınca, eşinin evden ayrılırken, "Telefonla ara, cevap veremezsem hayatımdan endişe et" dediği için başına kötü bir şey gelmesinden şüphelenip, polise ve Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdi.
Şikayet üzerine çalışma başlatan polisler, şüpheli Binici'nin çalıştığı markete gitti. Ancak, Binici, "Üzerimdeki kıyafeti değiştirip, geliyorum" diyerek arka kapıdan kaçtı. Çelik'in cesedi 8 gün sonra bulunurken, Binici de yakalandı.
'BANA SİLAH ÇEKTİ'
Cinayet suçlamasını önce reddedip sonra da kabul eden Binici, ifadesinin ardından tutuklandı. Binici hakkında, 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'hürriyetinden yoksun kılma' ve 'silahla yağma' suçlarından da 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Binici, cinayeti kabul ederken "Üzerinden hiçbir şey almadım" diyerek yağma suçlamasını reddetti. Binici, "Bana silah çekip, boş kağıda imza attırmak istedi. Kabul etmeyince de küfrederek 'Altındaki karına kadar hepsini alacağım' dedi. Telefonuna gelen mesaja bakmak istediği anda bana doğrulttuğu silahı elinden alarak ona ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Mermi bitene kadar ateş ettim. Panik haldeydim. İlk kez böyle bir şey başıma geliyordu. Cesedini çalıların arasına sürükledim. Sonra evime döndüm. Ersan'ın üzerinden hiçbir şey almadım. Evime döndükten yarım saat sonra babası geldi. Ersan'ı sordu. Sonra birlikte Ersan'ın evine gittik. Çok pişmanım" dedi.
'SAMİMİ ARKADAŞIYDI'
Sanığın cinayet gününün akşamı evine geldiğini doğrulayan ölen Ersan Çelik'in eşi 27 yaşındaki Gamze Çelik, "Bize geldi, çay içtik. Konuştuklarını, sonra da ayrıldıklarını söyledi. En samimi arkadaşı diye şüphelenmedik" diye konuştu. Ersan Çelik'in babası Ahmet Çelik de ifadesinde şöyle dedi:
"Cinayetten bir ay önce karşılaştık. 'Oğluma kredi çektirmişsin. Bu borcunu ne zaman ödeyeceksin' dedim. Bu cani bana 'baba' derdi. 'Baba borcumu ödeyeceğim' dedi. Ama olayın olduğu günün akşamı ise 'Benim borcum yok' diyerek inkar etti."
Mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak sanık Durdu Mehmet Binici'yi 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa, 'hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.