Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA'dan yüklediği ev tekstili ürününü kamyonu ile İstanbul'a götürecek olan 38 yaşındaki Süleyman Ç., yolda kamyon ve malların çalındığını iddia ederek, Yalova Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Sürücü Süleyman Ç. ve üç arkadaşı, çalındığını öne sürdükleri tekstil malzemelerini Denizli'de satmaya çalışırken yakalandı.
Merkez Yıldırım İlçesi Anadolu Mahallesi'nden 20 gün önce İstanbul'a götürmek için kamyonununa 1.5 milyon liralık tekstil ürünü yükleyen Süleyman Ç., Yalova Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Sürücünün, Yalova yolu üzerindeki bir TIR parkında yemek molası için durduğunu, 2 saat sonra geldiğinde park yerinde bulunan kamyonun kasasındaki mallarla çalındığını iddia etmesi üzerine jandarma, Bursa polisinden olayın araştırılmasını istedi.
Polis, MOBESE kayıtlarında Süleyman Ç.'nin kamyonunun Bursa il sınırlarını hiç terk etmediğini tespit etti. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ve çalındığı iddia edilen malların Denizli'de satılmaya çalışıldığını belirleyen polis, sürücü Süleyman Ç. ile birlikte malları birlikte pazarladığı arkadaşları Köksal T. (36), Selim H.(39) , İsmail D.(41), gözaltına aldı.
Tekstil ürünlerini çaldıklarını itiraf eden şüpheliler, 'dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 


BC(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)