BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde bir mobilya fabrikasının bahçesinden çalınan 'Zaza' adlı 18 aylık kangal köpeği, Kocaeli'de bulunarak sahibine teslim edildi.
İnegöl'de Alanyurt Yolu üzerinde bulunan mobilya fabrikasının bahçesine geçen 14 günü giren hırsızlar,  Nihat Şentürk’e ait 18 aylık kangal köpeğini çaldı. Güvenlik kameralarındaki görüntülere göre, fabrika önüne gelen bir kişi, bahçesinde kulübe önünde bağlı köpeği severek, kendine zarar vermesini önledi. Köpeği kendine alıştıran şüpheli, bağlı olduğu zinciri söküp, köpeği aracına koyduktan sonra uzaklaştı.
KOCAELİ'NE SATMAYA GÖTÜRMÜŞLER
Görüntüleri izleyen polis ekipleri, görüntülerde birkaç gün önce köpeği uzaktan izleyen iki kişiyi araştırmaya başladı. Kimliklerine ulaşılan ve hurdacı oldukları tespit edilen iki kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, köpeği çaldıklarını ve Kocaeli’nde satmaya çalıştıklarını itiraf etti. Kocaeli’ne giden polis ekipleri, köpeği getirerek sahibine teslim etti.
Köpeğine kavuştuğu için sevinçli olduğunu kaydeden Nihat Şentürk, "Köpeğimizi İnegöl’de herkes biliyor ve tanıyor. Çalındıktan sonra köpeği önce İznik’e ardından da Kocaeli’ne göndermişler. Polis ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Bulunmasaydı, belki de köpek dövüşlerinde kullanılacaktı" dedi.
Şentürk, köpeği çalanlardan önce şikayetçi oldukları ancak, köpek bulunduktan sonra şikayetten vazgeçtiklerini ifade ederek, Zaza’yı çalınma tehlikesine karşı artık kapalı yerde tutacaklarını söyledi.