Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), - ADANA'da parkta düğün fotoğrafı çektirirken otomobilde bıraktıkları içinde 12 bin liralık altın takıların bulunduğu çanta çalınan Selman-Seda Demiryürek, "Altınların çalınması mutluluğumuza gölge düşürmedi. Otomobilde 13 bin liralık daha altın vardı onu alamamışlar" dedi.
Kozan İlçesi'nde 3 Kasım'da evlenen 26 yaşındaki Selman Demiryürek ile 25 yaşındaki Seda Demiryürek çifti, düğün salonuna gitmeden önce hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Seyhan İlçesi'ndeki Merkez Park'a gelen çift, park ettikleri otomobilden inip, fotoğraf çektirmeye başladı. Bir süre sonra geri dönen çift, otomobilin camının kırık olduğunu ve içinde 12 bin lira değerinde altın takıların bulunduğu çantanın çalındığını fark etti. Yeni evli çift, durumu polise bildirdi. Yapılan çalışma sonucu şüphelilerden 39 yaşındaki Reşit Çolak yakalandı, 2 şüpheli ise aranıyor. Çiftin altınları ise bulunamadı.
Kozan'daki evlerinde gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan damat Selman Demiryürek, "Allah'tan hayırlısı buymuş, daha büyük bir bela olmadı. Altınlarımız gitti ama biz çok mutluyuz. İnşallah altınlar geri gelir. Olayla ilgili olarak iki kişi aranıyormuş onlar da yakalanır. Gelin ve damat adayları biraz daha dikkatli olsunlar, bizim düştüğümüz hataya onlar düşmesin. Çalınan altınlar nişanda takılan yaklaşık 12 bin TL değerinde altınlardı. Düğünde takacağımız altınlar da arabanın başka bir bölmesindeydi Allah'tan onları da bulamadılar. Orada da yaklaşık 13 bin liralık altın vardı. Bulsalardı 25 bin liralık altınımız çalınmış olacaktı" dedi.
Demiryürek olay sırasında yaşadıklarını ise şöyle anlattı:
"İlk önce polisleri gördüğümde şok oldum. Kozan'dan gelmiştik, güzel bir gündü, dış çekimdeydik. Ta ki o ana kadar. Polisleri bizim gelin arabasının yanında görünce hemen koştum zaten ne oluyor diye bir baktım cam patlamış. Ben altınları eşimin kolunda zannediyordum. Eşim geldi daha sonra 'çanta' dedi. Ama baktık ki çantayı götürmüşler. Bu olay bize ders oldu."
ALTINLAR GİTMİŞTİ AMA O YANIMDAYDI
Gelin Seda Demiryürek ise fotoğrafçı ile 5 - 6 aydır çekimlerin planlarını yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Parkta eşim yanımdan gittiğinde biz çekime devam ediyorduk. Polislerin aracımızı yanlış parktan dolayı çekecekleri için eşimin gittiğini tahmin ettim. Sonra yanımıza motorize bir polis geldi. 'Altınınız çalınmış araçtan' dedi. O an ayaklarımın altından dünyam kaydı diyebilirim. Koşa koşa gittik aracın yanında polisler ve eşim duruyordu ama olan olmuştu zaten. Buna rağmen düğünümüzde mutlu olmaya çalıştık. Benim en büyük hayalim sevdiğim insanla evlenmekti zaten ben sevdiğim insanla beraberdim. Altınlar gitmişti ama o yanımdaydı. Ya bize bir şey olsaydı. Onu kaybetmektense altınları kaybetmeyi tercih ederim. Bizim bir daha düğünümüz olmayacaktı. Tüm dostlarımız arkadaşlarımız yanımızdaydı. Hepsi bize destek oldular. Biz de düğün sırasında her şeyi olanları unuttuk. O an her şeyi en doğru şekilde yaşadık."