BURSA’da, Yazar Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalıkuşu’ romanının kahramanı Feride’nin köyü Zeyniler’de geçen ekimde meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili sürücü 28 yaşındaki Oğuzhan Gür’ün yargılanmasına başlandı. Sanık hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Kaza, geçen 22 Ekim ayında Reşat Nuri Güntekin’in romanında yazdığı ve televizyon için ikinci kez dizisi yapılan ’Çalıkuşu Feride’ karakterine esin kaynağı olan Feride Polat’ın görev yaptığı Zeyniler Köyü’nde meydana geldi. Köydeki muhtarlık binası ve sosyal tesisleri inşaatına malzeme bırakan Oğuzhan Gür yönetimindeki 16 NZ 257 plakalı kamyon, Bursa’ya dönerken frenlerinin boşalması sonucu bariyerlere çarparak devrildi. Aracın kontrolden çıktığını anlayınca kamyondan atlayarak başını bariyerlere çarpan 49 yaşındaki Ruhi Tunalı olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Oğuzhan Gür ile kamyonda bulunan işçiler 47 yaşındaki İdris Konuk ve Erdoğan Yağmurlu ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Erdoğan Yağmurlu da doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Kazanın şokuyla gözyaşlarına boğulan ve olayı telefonla yakınlarına haber veren kamyon sürücüsü Oğuzhan Gür, "İnşaat iskelelerini topladıktan sonra Bursa’ya dönmek için yola çıktık. Hız kesmek için frene bastığımda tutmadığını gördüm. Hızla aşağıya doğru inerken bariyerlere çarpıp devrildik" dedi.
15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Taksirle birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sürücü Oğuzhan Gür, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ayrıca ölenlerin yakınları ve her iki tarafın avukatları katıldı. Olay günü Zeyniler Köyü’nden inerken kamyonun aniden vitesten attığını söyleyen tutuksuz sanık Gür, “Frene bastım ancak tutmuyordu. Yanımda bulunanlar panik yaptılar. Ben de durmak için direksiyonu bariyerlere doğru kırdım. Sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.
Dava, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.