Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da fırıncı 39 yaşındaki Resul Çetiner, nüfus cüzdanını çalan teyzesinin oğlu A.A.'nın işlediği suçlar yüzünden daha önce 15 gün hapis yattı, hakkında 7 ayrı dava açıldı.
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde 15 yıldır fırıncılık yapan Resul Çetiner'in nüfus cüzdanı 2012 yılında kayboldu. 2012 yılının Kasım ayında yeni nüfus cüzdanı çıkaran Çetiner, 5 Şubat 2013 günü İstanbul'da bir vatandaşın cep telefonlarını çaldığı ve bu nedenle hakkında İstanbul 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafın verilen 1 yıl 2 ay hapis cezasıyla ilgili mahkeme kararı kendisine tebliğ edilince şok oldu. Çetiner, karara itiraz süresi geçmesi nedeniyle 18 Eylül 2013 tarihinde cezaevine girdi. Diyarbakır'daki açık cezaevinde 15 gün yatan Çetiner, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak salıverildi. Haftada bir gün polis merkezine giderek imza veren Çetiner, yaptığı araştırmada kimliğini teyzesinin oğlu A.A.'nın çalıp hırsızlık olaylarına karıştığını belirledi. 
HAKKINDA 7 DOSYA DAVA VAR
Nüfus cüzdanını çalarak kullanan teyzesinin oğlu A.A.'nın İstanbul'da bir turistin çantasını çalarken polis tarafından yakalanması ve açılan davada verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının kararı da yine Diyarbakır'da oturan Resul Çetiner'in adresine gönderildi.  Evli ve eşi hamile olan Resul Çetiner, mağduriyetinin giderilmesi için İstanbul'da avukat Cuma Tiryaki'yi tuttu. İstanbul'daki hırsızlık olaylarını işleyenin Diyarbakır'da oturan Resul Çetiner olmadığını, kimliğini çalan teyzesinin oğlu A.A.'nın olduğuna dair mahkemeye başvuruda bulunduklarını kaydeden avukat Cuma Tiryaki, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal laboratuvarından gönderilen rapor üzerine mahkemenin infazı durdurduğunu ve yeniden yargılama kararı verdiğini söyledi. Avukat Tiryaki, A.A.'nın yaptığı hırsızlık ve uyuşturucu kullanımı yüzünden, kimliğini kullandığı Resul Çetiner hakkında halen 7 dosyanın daha bulunduğunu kaydetti. 

RY(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)