Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de çaldıkları otomobille iki marketten hırsızlık yapan 3 kişi, önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı.
Olay, merkez Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Fındıkpınarı Caddesi'nde meydana geldi. Park halindeki 33 FL 740 plakalı otomobili çalan 3 kişi, önce Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir marketten yaklaşık 4 bin lira civarında içki ve sigara çaldı, ardından Viranşehir Mahallesi'ndeki bir başka marketten ise yaklaşık 5 bin liralık hırsızlık yaptı.
Şüphelilerden 20 yaşındaki V.T., aynı gece Akdeniz Mahallesi'nde çalıntı otomobille giderken kendisini durduran polisler tarafından yanında 2 kadınla birlikte yakalandı. Sorgusunda, 2 arkadaşı ile birlikte çaldıkları araçla iki marketten hırsızlık yaptığını söyleyen V.T.'nin ifadesi doğrultusunda, diğer şüpheliler 16 yaşındaki A.Z. ve 19 yaşındaki D.K. da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinde, kadınlarla eğlenmek için hırsızlık yaptıklarını söyleyen 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bu arada, şüphelilerin marketten gerçekleştirdikleri hırsızlık, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, çaldıkları araçla markete gelen 3 şüpheliden biri dışarıda kalıp gözcülük yaparken, diğer 2 şüpheli ise kapısını taşla kırdıkları marketten içki ve sigara çalıyor. Tanınmamak için yüzlerine bezle kapatan şüpheliler, çaldıkları malzemelerle birlikte marketten ayrılıyor.

Mİ(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)