Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN’da, bir evden çalınan içinde 1.5 kilo altın ile 10 bin lira bulunan çelik kasa, 2 saat sonra kent çıkışındaki boş arazide açılmamış olarak bulundu.
Olay, öğleden sonra Fatih Mahallesi Hısnı Mansur Caddesi'nde meydana geldi. 5 katlı bir apartmanın birinci katında oturan Mehmet Kaya’ya ait eve giren kimliği belirsiz kişiler, kimsenin bulunmadığı evde içinde 10 bin lira ile 1,5 kilo altın bulunan çelik kasayı çalarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra eve gelince hırsızlığı fark eden Kaya ailesinin fertleri durumu polise bildirdi.
İhbarın ardından eve gelen polis, parmak izi incelemesi yaptı ve görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Görgü tanıkları polise verdiği ifadesinde tanımadıkları 2 kişinin evden kasayla çıktığını ve otomobille uzaklaştıklarını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri, kentin giriş ve çıkış noktalarını kontrol altına alarak, geniş çaplı inceleme başlattı. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra polis ekipleri, çalıntı kasayı Adıyaman-Çelikhan karayolunun 5’inci kilometresinde yol kenarına buldu.
Yapılan incelemede, kasanın açılamayarak yol kenarına bırakıldığını saptadı. Parmak izi araştırmasının ardından açılan kasada para ve altınların alınmadığı da belirlendi. Kasa sahibine teslim edilirken, polis kasayı çalan ve daha sonra yol kenarına bırakan şüphelilerin bulunması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI