BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde oturan Ferhan Çelebi, geçen ay gittiği İstanbul'da cüzdanını çaldırdı. Çelebi, hırsızların içindeki parayı aldıkları cüzdanı, kimlik ve kredi kartlarıylarıyla birlikte kargoyla yollamasına şaşırdı.
Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yerel bir gazete sahibi Ferhan Çelebi 1 ay önce İstanbul'a gitti. Çelebi, içinde 450 dolar, 700 lira ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı İstanbul'un işlek yerlerinden Karaköy'de çaldırdı. Çelebi, daha sonra Bitlis'e döndü. Fakat bir hafta sonra Çelebi'ye bir kargo geldi. Hırsızlar içini boşalttığı cüzdanı kredi kartlarıyla birlikte kargo bedelini de ödeyerek Çelebi'ye gönderdi. Gönderilen kutudan çaldırdığı cüzdanı gören Çelebi şaşırdı. Çelebi, çaldırdığı cüzdanından ümidini kestiği sırada böyle bir olay karşısında çok şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:
"Cüzdanımı İstanbul'da çaldırdım ve ümidimi de kestim. Fakat olaydan bir hafta sonra adresime gönderisinin ismi bulunmayan bir kargo geldi. Gelen kargoda çalınan cüzdanım vardı. Hırsız, cüzdanımın içindeki paraları alıp kredi kartları ve kimliğiminde bulunduğu cüzdanımı kargoyla bedelini ödeyerek göndermiş. Büyük ihtimalle adresimi cüzdanımdaki kartvizitlerimden buldu. Bana göre hırsız gerçekten insafa geldi. Cüzdan içerisindeki kimlik, kredi kartları ve diğer eşyalarıma dokunmamış. Hepsini olduğu gibi bir kutuya koyup kargoyla adresime göndermiş. Hırsızlardan çokta beklenen bir davranış değil bu yaptıkları. Belki de hırsızlar insafa gelmiş."