KONYA'da bir işyerinden çaldıkları çelik kasayı boş bir su kanalında açan 4 kişi polis tarafından yakalandı. Kasanın içinde ise para olmadığı ve sadece işyerine ait evraklar bulunduğu anlaşıldı.
Olay, geçen 12 Şubat günü gece saatlerinde merkez Karatay İlçesi Fetih Caddesi'ndeki bir inşaat firmasında meydana geldi. İşyerinin kapısını zorlayıp içeri giren şüpheliler, işyerindeki çelik kasa ve bir 102 ekran LCD televizyonu otomobillerine koyup kaçtı. Sabah işyerine gelen çalışanlar, içinde para olmayan çelik kasanın ve televizyonun çaldığını fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi.
Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, daha önce çelik kasa hırsızlığından kaydı bulunanlar üzerinde yoğunlaştı. Yapılan araştırmada şüphelilerin 18 yaşındaki İbrahim E., 20 yaşındaki Okan C., 19 yaşındaki Resul E. ve 20 yaşındaki Ebubekir A., olduğunu saptadı. Şüpheliler dün evlerinde gözaltına alındı.
Suçlarını itiraf eden şüpheliler, çaldıkları çelik kasayı Doğuhadimi Mahallesi'nde boş bir su kanalındaki köprünün altında açtıklarını, ancak içinden para çıkmadığını söyledi. Kanalda yapılan incelemede çelik kasa içindeki evraklar bulunurken, çelik kasaya rastlanılmadı. Şüphelilerin sattıkları televizyona ise el konuldu.
OKULDA MÜDÜRÜN ODASINI DA SOYMUŞ
Şüphelilerden Okan S.'nin ise geçen perşembe günü İbrahim Ethem İmam Hatip Lisesi'nden, o okulda öğrenim gören 9'ncı sınıf öğrencisi E.G. ile birlikte müdür ve müdür yardımcısının oda kapısını kırıp odadaki öğrencilere ait 2 cep telefonu, 2  kol saati, MP3 müzik çalar, çalan şüpheli olduğu ortaya çıktı. Lisedeki hırsızlık sırasında yakalanacağını anlayınca yaklaşık 6 metre yükseklikten atlayıp kaçarken topuklarında kırık oluşan ve o olaydan tutuksuz yargılanan Okan C., sağlık kontrolüne koltuk değneği ve polislerin yardımıyla geldi. Şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.