Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da camını kırarak içeri girdiği işyerinden 65 muhabbet kuşu çalan şüpheli 23 yaşındaki Ömer Ali S., polis tarafından yakalandı. Uyuşturucu madde alabilmek için hırsızlık yaptığını öne süren Ömer Ali S.'nin 15 kuşu ise bir berbere emanet olarak bıraktığı öğrenildi.
Olay, dün saat 05.30'da merkez Selçuklu İlçesi Fatih Mahallesi Sertaç Sokakta bulunan Kanarya Sevenler Derneği yöneticisi Ethem Koç'a ait işyerinde meydana geldi. Ömer Ali S., ilk olarak gece yarısı camını kırıp girdiği işyerinden kafesler içinde bulunan kuşlardan bir kısmını alıp götürdü. Yaklaşık 6 saat sonra tekrar aynı yere gelen Ömer Ali S., işyerinde kalan kuşları da alıp götürdü.
Sabah işyerine gelen Ethem Koç, 65 muhabbet kuşunun çalındığını fark etmesi üzerine polise haber verdi. İşyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis şüphelinin hırsızlıktan 3 kaydı bulunan Ömer Ali S. olduğunu saptadı. Ardından kuşları satma ihtimali olduğu bölgelerde çalışmasını sürdüren polis, Karaman Caddesi'nde genelde kuş sevenlerin geldiği bir kahvede şüpheliyi, kuşların bir kısmını satmak isterken suç üstü yakalandı. Gözaltına alınan Ömer Ali S.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, kuşları uyuşturucu madde alabilmek için çaldığını ve bir çoğunu sattığını, 15 kuşu da bir berber arkadaşına emanet bıraktığını söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TY(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)