İZMİR'de, 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'nın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın eski avukatı M.B.Y., İstanbul'da yakalandı. İzmir'e getirilen M.B.Y., tutuklama kararı vicahiye çevrilip cezaevine gönderildi.
Olay, geçen mayıs ayında Buca İlçesi’ne bağlı Kırıklar Köyü’ndeki İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu kampüsü içindeki lojman yakınlarında meydana geldi. O tarihte cezaevi müdürü olan Ayhan Çapacı'ya, kimliği belirsiz kişilerce yanından geçen otomobilden 3 el ateş edildi. Elinden yaralanan Ayhan Çapacı hastanede tedavi altına alınırken, şüpheli olarak Alaattin Çakıcı'nın adamı olduğu iddia edilen F.O. yakalanıp tutuklandı. Çakıcı'nın eski avukatı M.B.Y. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil, hazırladığı iddianamede, ateş edilen otomobili avukat M.B.Y.'nin kullandığını, olaydan sonra silahla ateş eden kişiyle Tire İlçesi’ne gittiğini belirtti. Savcı iddianamede, başka suçtan hükümlü olan sanık Alaattin Çakıcı’nın 'yerine getirdiği görev nedeniyle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' ve 'tehdit' suçlarından toplam 25 yıl hapis cezası, yine hükümlü olan Adem Çakıcı, otomobili kiraladığı iddia edilen tutuklu sanık F.O. ile hakkında yakalama kararı bulunan avukat M.B.Y.’nin 20'şer yıl hapis cezazına çarptırılmasını istedi.
İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, sanıklar Alaattin Çakıcı, Adem Çakıcı ve bu suçtan tutuklu yargılanan F.O. ile avukatları katıldı. Alaatin Çakıcı, avukatı M.B.Y.’yı daha önce azlettiğini ve artık avukatlığını yapmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık M.B.Y. hakkındaki tutuklama ve yakalama kararının devamına, gelmeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Polis, avukat M.B.Y.’yi İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, iddiaya göre yurt dışına kaçmak isterken yakaladı. M.B.Y. polis tarafından İzmir'e getirildi. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkartılan M.B.Y., susma hakkını kullandı. Hakim, M.B.Y. hakkındaki tutuklama kararını yüzüne okuyup, vicahiye çevirdi. Tutulu M.B.Y., cezaevine götürüldü.