KONYA merkezli 4 ilde yapılan kaçak sigara operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı. Şebeke lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 33 yaşındaki Mehmet A.'nın genellikle sivil polis ile koruma araçlarında kullanılan çakar lambayı taktığı otomobille kaçak sigara sevkiyatı yaptığı öne sürüldü.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Adana, Kilis ve Gaziantep'te kaçak sigara satışı yapan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Bugün şafak vakti eş zamanlı olarak, daha önceden belirlenen 33 adrese yapılan baskında 20 kişi gözaltına alındı. Şebeke lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet A.'nın, genellikle sivil polis ile koruma araçlarında kullanılan çakar lambayı taktığı otomobiliyle kaçak sigara sevkiyatı yaptığı öne sürüldü.
Şebekenin Adana, Kilis ve Gaziantep'ten getirdiği kaçak sigaraları Konya'da piyasaya sürdüğü, bugüne kadar da şebekeye yönelik çeşitli zamanlarda yapılan polis baskınlarında 140 bin adet kaçak sigara gele geçirildiği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.