Polis, adliye önündeki meydanda toplanan gruba TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. Dağılan gruptan bazıları polise taş attı. Kaçan göstericilere kovalayan polis, bazılarını gözaltına aldı. Müdahale sırasında bir kadın yaralandı. Yaralanan kadının bacağının kırıldığı belirtildi.
Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis müdahale etti. Adalet sarayı önünde toplanan kalabalık saat 14.00'da "Berkin için Adalet" adıyla eylem yapmayı planlıyordu. Polis eylem için geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliye önündeki meydanda yüzlerce polis ile TOMA'lar da hazır edildi.
TOMADAN SU SIKILDI
Bu sırada elinde pankartla yürüyen bir grup eylemcinin önü polis tarafından kesildi. Polis eylemcilerin elindeki pankartı aldı. Bu sırada polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Daha sonra polis göstericilere dağılması konusunda uyardı. Polis ‘dağılmamanız halinde müdahale edeceğiz' anonsu yaptı. Bu sırada bazı göstericiler ‘Biz buradaki çay ocağında çay içeceğiz’ diye polise seslendi. Ancak polis kısa bir süre sonra gruba TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. Tazyikli su sıkılan grup dağıldı.
YAKALANAN GÖSTERİCİLER GÖZALTINA ALINDI
Dağılan gruptan bazıları polise taş attı. Kaçan göstericilere kovalayan polis, bazılarını gözaltına aldı. Müdahale sırasında bir kadın yaralandı. Yaralanan kadının bacağının kırıldığı belirtildi
METROBÜS KÖPRÜSÜNDE KOVALAMACA
Öte yandan göstericilerin bazıları metrobüs köprüsüne doğru kaçtı. Polis kaçan göstericileri metrobüs köprüsünün üzerinde bile kovaladı. Bu sırada metrobüse gitmek isteyen vatandaşlar panik yaşadı.