Ezgi ÇAPA -Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () 22 Temmuz Operasyonu kapsamında Çağlayan Adliyesinde ifadeleri alınan 17 emniyet mensubundan 5’i tahliye edildi. ‘Haram lokma yemedik yemeyeceğiz’ sloganları eşliğinde karşılanan emniyet mensupları adliye kapısında kendilerini bekleyen ailelerine sarıldı.

ALİ FUAT YILMAZER İÇİN ÖRGÜT SUÇLAMASI
Tahliyeler öncesinde basın mensuplarına avukat Hüseyin Ataol açıklama yaptı. İfadeleri alınan 17 emniyet mensubundan 12’sinin tutuklandığını ifade eden Ataol, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan için örgüt suçlaması yöneltildiğini belirtti. Tutuklanan isimlerin Metris cezaevine sevk edileceğini vurgulayan Ataol, “Bu vatansever Türk evlatlarına azılı terör örgütü militanlarının kaldığı yerler reva görüldü" şeklinde konuştu. Avukat Ataol’un açıklaması sırasında oğlu Tolga Güzeltaş hakkında bilgi almak isteyen Hacer Güzeltaş oğlunun tutuklandığını öğrenince tepki gösterdi. Güzeltaş’ın annesi ‘Benim yavrumu bıraksınlar’ diye feryat etti.

KEŞKE HEPSİ TAHLİYE OLSAYDI
Adliye merdivenlerinde yakınlarının tahliye edilmediğini öğrenenler gözyaşı döktü. Tahliye edilen isimler arasında olan Muhammed Fatih Tezcan alkışlarla karşılandı. Basın mensuplarına açıklama yapmayan Tezcan adına avukat olan babası Ahmet Tezcan konuştu. Tezcan’ın babası “Oğlum tahliye oldu ama biz sevinemedik. İçeride kalan daha birçok arkadaşımız var. Keşke hepsi tahliye olsaydı" dedi.

BİZİ KAHREDEN İSRAİL CASUSLUĞU İTHAMI OLDU
Tahliye olan Ahmet Öztürk, “Tek arzu ettiğimiz şey adil yargılamanın işlemesi. Beni en çok rahatsız eden husus şu oldu. Kamuoyunda İsrail casusluğu ile itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus oldu. 18 yıldır vatanıma hizmet ettim, bundan sonra da ölene kadar vatanıma hizmet edeceğim" dedi. Serdar Güldalı ise “Bu güne kadar vatanımıza hizmet ettik, bundan sonra da vatanımıza hizmet edeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALİ FUAT YILMAZER’İN AİLESİ: GURUR DUYUYORUZ
Tutuklanan Ali Fuat Yılmazer’in eşi Mualla, kızları Fatma ve Rabia Yılmazer adliye merdivenlerinde açıklama yaptı. Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen Fatma Yılmazer “Beklediğimiz bir sonuç oldu. Biz bunun adil bir yargılama olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

 (FOTOĞRAF)