BURSA Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Yunus timleri, kentte son 20 gün içinde yaptıkları kontrollerde 21 tabanca ve 229 mermi ele geçirirken, aranan 25 kişiyi de yakaladı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde 2011 yılında oluşturulan motosikletli Yunus timleri son 20 gün içinde Yıldırım İlçesi Beyazıt Meydancık Mahallesi ve Nilüfer İlçesi Görükle bölgesinde kuş uçurtmadı. Suç oranının yüksek olduğu bölgelerde kavşaklarda uygulama yapan motosikletli timler, 21 tabanca ve 229 mermi ele geçirdi. Polisler ayrıca aranan 25 kişiyi yakalayarak adli mercilere sevk etti.
Aynı süre içinde motosikletli timler 59 olaya anında müdahale ederek 72 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Ayrıca timler, zehir tacirlerine de geçit vermedi. Yunuslar uyuşturucu madde satışı yapan 19 kişiyi yakaladı. Bu kişilerin üzerinde yapılan aramada 100 gram esrar, 24 uyuşturucu hap ve 50 paket sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi önümüzdeki günlerde motosiklet ve personel sayısını artırarak kentin tamamında hizmet vermeyi planlıyor.

BC(FK/CK) (FOTOĞRAFLI)