Hüseyin TÜCCAR- Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA'da, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini arttırdı. Ekipler solvent karışımlı hileli akaryakıt olarak bilinen ve yasak olmasına karşın özellikle toplu taşıma araçlarında yakıt olarak kullanılan 10 numara yağ denetimi yaptı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Ankara’da meydana gelen otobüs facialarının artaması üzerine yolcu otobüs ve minübüslerinde güvenli yolculuk için denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler Ankara Yolu üzerinde seyir halinde bulunan yolcu otobüslerini ve minibüsleri durdurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri toplu taşıma araçlarını bilgisayar ortamında kontrol edip havayı kirletip kirletmediklerini egzoz ölçümü yaparak belirledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, 7 ayda bin 450 aracı kontrol ettiği bunlardan havayı kirletenlerin her birine bin 755 lira para cezası uygulandı.  Ayrıca egzoz pulu olmayan araçlara da 875 lira ceza uygulandığı belirtildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Faruk Güneş "Son günlerde İstanbul ve Ankara’da otobüs faciaları yaşandı. Bu faciaların Bursa’da yaşanmaması için denetimlerini sıklaştırdık. Amacımız vatandaşların toplu taşıma araçlarında güvenli şekilde yolculuk etmesidir" dedi. Şoförler ise, "Şükür ki Bursa’da bir facia yaşamadık. Bizler Özel Halk Otobüsleri Derneğimiz aracılığıyla her ay eğitim seminerlerine katılıyoruz. Burada araçların bakımında yolculara davranışlarımız trafik polisleri eşliğinde gözden geçiriliyor" diye konuştu.
ARAÇLARDA YOLCULARA SORULDU
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri durdurdukları otobüs ve minibüslerde bulunan yolculara tek tek seyir esnasında sürücünün trafik kurallarına uyup uymadığını, araç içinde sigara içip içmediğini ve yolculuk esnasında rahatsızlık verip vermediğini sordu. 
Ekiplerin denetimlerinin devam edeceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI