FOTOĞRAFLAR, FACİANIN NEDENİNİ ORTAYA KOYUYOR
Bursa’da 3’ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği evde, 'bilirkişi' olarak Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart ve Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin’in çektiği fotoğraflar facianın nedenini ortaya çıkarıyor. Evdeki şofbenin bacasının uzatılarak apartman boşluğuna çıkarıldığı görülen fotoğraflarda, ortama oksijen sağlayacak camda açılan menfezin ise kapatıldığı görülüyor.
Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, facianın yaşandığı evdeki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, tesisatın projeye uygun olmadığını ve baca çıkışının da sağlıklı olmadığını vurgulayarak, "Bu konuda defalarca uyarılarımız oldu. Denetimler yeterince yapılmıyor. Yaşanan bu can kayıpları bizleri üzüyor" dedi.
CENAZELER EVDEN ÇIKARILDI
Facianın yaşandığı evde Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından yaşamlarını yitiren Fatime Madenci (46), boşandığı eşinden dünyaya gelen çocukları Gülben Şeker (14), İpeksu Şeker (7) ile birlikte yaşadığı Çetin Mete (47) ile onun oğlu Metehan Mete’nin (4) cesetleri evden çıkarılarak Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca sürdürülüyor.