BURSA'da, doğalgaz ile çalışan şofbenden sızan gazdan zehirlenen, Fatime Madenci (46), boşandığı eşinden dünyaya gelen çocukları Gülben Şeker (14), İpeksu Şeker (7) ile birlikte yaşadığı Çetin Mete (47) ile onun oğlu Metehan Mete (4) yaşamlarını yitirdi. Facia, kardeşi Çetin Mete'den haber alamayan ağabeyi Metin Mete'nin gittiği evin kapısını çilingire açtırması sonucu ortaya çıktı.
Bursa'da, eşinden boşanan Fatime Madenci ile günübirlik işlerde çalışan eşinden boşanan Çetin Mete, 5 ay önce çocuklarını yanlarına alıp, nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladı. Çift ve çocukları, 3 gün önce Merkez Osmangazi İlçesi Hocahasan Mahallesi'ndeki 5 katlı binanın zemin katındaki daireye taşındı.
Fatime Madenci'nin, Adapazarı'nda evli olan ve soyadı öğrenilemeyen Özlem adlı büyük kızı, bugün sabah saatlerinde annesinin birlikte yaşadığı Çetin Mete'nin ağabeyi Metin Mete'yi telefonla arayıp, "Ben annemden haber alamıyorum. Telefonlara da bakmıyor. Merak ediyorum. Eve gidip bir bakar mısın?" dedi. Saat 14.00 sıralarında çiftin birlikte yaşadığı eve gelen Metin Mete, cep telefonunları çağrılarının yanıtsız kalması ve ısrarla zili çalmasına rağmen kapının açılmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingirin kapıyı açmasının ardından içeri giren Metin Mete, 5 kişinin hareketsiz bedenleriyle karşılaşınca şoke oldu. Metin Mete, hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Evde yapılan incelemede, Fadime Madenci, kızları Gülben ve İpeksu Şeker ile Çetin Mete'nin oturma odasında, Metehan Mete'nin ise banyoda, şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitirdikleri belirlendi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı ilk incelemeye göre, 5 kişinin mutfakta bulunan doğalgazla çalışan şofbenden sızan gazdan zehirlendikleri belirlendi. İncelemede, Fatime Madenci'nin, dün gece, önce kızları Gülben ve İpeksu'ya banyo yaptırdığını, kızlarını oturma odasında bulunan Çetin Mete'nin yanına gönderdikten sonra son olarak küçük oğlu Metehan Mete'yi yıkarken zehirlendiğini anlayıp kendini salona atarak öldüğü bilgilerine ulaşıldı.
Gördüğü manzara karşısında sinir krizi geçiren Metin Mete, güçlükle sakinleştirilirken, evde inceleme yapan polis ekipleri, cesetleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldıracak.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başlandı.