KOKUNUN KAYNAĞI ÇİMENTO FABRİKASI
Bursa'da bugün çevreye yayılan ve bir çok öğrencinin hastaneye kaldırılmasına neden olan kokunun kaynağı belirlendi. Çevreye yayılan kokuya, Kestel İlçesi'nde bulunan Bursa Çimento Fabrikası'ndaki katı atıkların imhası için kullanılan kimyasal maddelerin arasına yanlışlıkla, tüp gazların dolumunda uyarıcı amacıyla kullanılan kimyasal madde dolu varilin karışmasının yol açtığı öğrenildi.
Bursa Çimento Fabrikası yetkilileri, iddiaları doğrularken, "Hata katı atıkların temini için malzeme aldığımız şirketten kaynaklandı. Bizlere yanlış varil göndermişler. Olay öğrenilince tedbirimizi aldık. Sorun giderildi" dediler.
KOKUNUN NEDENİ METİL MERKAPTAN
Kimya Mühendisleri Odası eski Başkanı Ali Uluşahin, ekiplerinin konuyla ilgili inceleme yaptığını belirterek, “Kentin doğu bölgesindeki endüstriyel tesisleri mercek altına aldık. Gazın solunum yollarını tahriş eden, ölümcül etkisi olmayan Metil Merkaptan olduğunu ve Bursa Çimento Fabrikası’nın yakma tesisinde nakliye sırasında gazın açığa çıktığını tespit ettik. Bu gazdan fabrikada çalışan 8 işçi de etkilendi. İşçiler hastaneye kaldırıldı” dedi.
Bu arada, Merkez Yıldırım İlçesi'nde hastaneye getirilen 150'ye öğrencinin büyük bölümünün bir süre müşahade altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini, kalanların ise daha sonra evlerine yollanacağı açıklandı.
HASTA YAKINLARINDAN İLGİNÇ TEPKİ
Gazdan rahatsızlanarak, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne getirilen kişilerin, hastane kapısında bekleyen yakınları, yaşanan bu duruma ilginç bir tepki gösterdi. Bugün Başbakan Erdoğan'ın Gökdere Meydanı'nda yapacağı miting öncesinde bu olayın meydana gelmesine tepki gösteren bazı hasta yakınları, "Bizim mitinge gitmememiz için bu koku ortaya çıkardılar. Çocuklarımızdan ne istiyorsunuz? Allah hepsinin cezasını versin" dediler. 

IA-EK-HT(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)