Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da, piknik alanında cipinde Glock marka tabancayla başına ateş ederek intihar eden müteahhit 51 yaşındaki Engin Çelik’in cenazesi bugün Bursa'da toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yağmur nedeniyle oluşan su birikintisini yan yana konulan üç bankın üzerinden yürüyerek camiye ulaşabildi.
Merkez Osmangazi İlçesi Gazcılar Caddesi'ndeki bir iş hanında inşaat şirketinin ofisi bulunan ve kamu kurumlarının inşaat işlerini yapan müteahhit Engin Çelik, dün öğle saatlerinde, kendi adı ve soyadının baş harflerini taşıyan 16 EC 028 plakalı BMW X6 marka cipiyle Uludağ yolundaki İnkaya piknik alanına gitti. Aracını ormanlık alanın yanında bulunan cam ağaçlarının yanına park eden Çelik, çevrede bulunan piknikçilerden sigara içmek için ateş isteyip yaktığı sigarasıyla arabasına binerek bir süre aracının içinde oturdu. Daha sonra Engin Çelik kendisine ait Glock marka tabancayla başına bir el ateş ederek yaşamına son verdi.
Olay, piknik alanı görevlisinin, park ücreti almak için aracının yanına yanaştığında, direksiyon başındaki Engin Çelik’i kanlar içinde görüp, cep telefonu ile durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirmesi sonucu öğrenildi. Gelen sağlık ekipleri durumu ağır olan Engin Çelik'i ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen evli ve 3 çocuk babası Engin Çelik hayatını kaybetti.
Polis ekipleri hastanede Engin Çelik’in cebinde çocuklarına hitaben, “Ben bu işleri başaramadım. Elimden geleni yaptım. Olmadı, bir sürü insanı sıkıntıya soktum. Bu dünyadan gidiyorum. Beni affedin" diye yazılmış mektubu buldu.
Bursa'nın tanınan müteahhitlerinden olan ve belediyeler ve kamu kuruluşlarından çok sayıda inşaat ihalesi alarak tamamlayan Engin Çelik, 2009 yılında merkez Osmangazi Belediyesi’nin su kayağı tesislerinin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de fotoğrafı çektirmişti.
Bursa Adli Tıp Kurumu'nda dün gece otopsisi yapılan Engin Çelik'in cenazesi, yakınları tarafından bugün ikindi vakti Merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi Merkez Camii'ne getirildi. Engin Çelik'in cenazesi, aşırı yağmur nedeniyle cami avlusundaki musalla taşına konulmayıp, cenaze aracında bekletildi. Çelik'in cenaze namazı daha sonra cami içerisine taşınarak kılındı.
Bu sırada cenaze törenine gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaklaşık 20 santimetreye ulaşan su birikintisinden geçmekte zorlanınca, görevlilerin koyduğu 3 bankın üzerinden geçerek camiye ulaştı.
Engin Çelik'in cenazesi daha sonra Hamitler Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Yaptığı işlerin hak edişini devlet kuruluşları ve belediyelerden zamanında alamadığı için nakit sıkıntısı çektiği belirtilen Engin Çelik'in, çalışanların ücretini zamanında ödeyemediği, bunu da gurur meselesi yapıp intihar ettiği ileri sürüldü.

FOTOĞRAFLI