BURSA’da görevini tamamlayan 482 okul müdüründen 286’sının yeterli puan nedeniyle görevden alınmasına tepki gösteren Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu şubesi, ilçe milli eğitim müdürleri ve puan veren şube müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Bursa Adliye Sarayı’na sendika üyesi öğretmenlerle birlikte gelen Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra açıklama yaptı.  Bursa’da 482 okul müdürünün 286’sının puanlamaya tabi tutularak müdürlük görevlerinin ellerinden alındığını ve resmen bir müdür soykırımı yaşandığını savunan Türkoğlu, “286 arkadaşımıza yapılan zulüm zaten İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ve Şube Müdürlerinin birkaç ay önce görevlendirilmesiyle tasarlanmıştı. 28 Şubat’ın tetikçi müfettişleri gitti, 21 Ağustos’un tetikçi müdürleri geldi. Koltuk ve makam için kula kulluk yarışı yapan bu insanlarda azıcık şeref ve haysiyet varsa sokağa çıkmasınlar, aynaya bakmasınlar. Aylarca ağzını açmadan otursunlar döner koltuklarına; dönsünler, dursunlar” dedi.
Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri olan şüphelilerin yapmış oldukları değerlendirmelerde sendikalarının üyesi okul müdürlerine kasten düşük puan vererek ya da puan vermeyerek onları mağdur ettiklerini savunarak, şöyle devam etti:
”Şüphelilerin bu eylemleri ile başta Anayasa olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve ilgili mevzuatı çiğnemişlerdir. Şüpheli İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin eylemleri 5237 sayılı yasanın 122. Maddesinde tanımlanan Nefret ve Ayrımcılık suçu ile yine 257. Maddede tanımlanan Görevi Kötüye Kullanma Suçunu oluşturmaktadır”
”ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURACAĞIZ”
Tek tek davalar da açacaklarını ifade eden Türkoğlu, “Genel Merkez nezdinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Zaten bugünlerde Türkiye genelinde eş zamanlı eylemler sürüyor. Biz de ilçe ilçe eylemlere başlayacağız. Baskılarınız taktikleriniz bize vız gelir; inatla mücadele ede ede büyüyeceğiz, doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Eğitimle ilgili her toplantıda bu işin hesabı sorulacaktır. Paspas ettiğiniz İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürlerinize öğretmeninden velisine kadar herkes demokratik tepkisini gösterecektir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI