Bülent CİVANOĞLU-Hüseyin TÜCCAR-Serhat TEZCAN-Sebile ÇETİN/BURSA, ()BURSA'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 6 bin kişinin katılımıyla kent meydanında gerçekleşti. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kadın polisler, alana girişte kadın katılımcıları karanfiller verdi. Halk Evleri üyeleri, kutlamaların yapılaçağı alana girecekleri sırada üst araması yapmak isteyen polislerle kısa süreli tartışma yaşadı. 
Bursa'da kutlamalar saat 12.30'da grupların Stadyum kavşağında toplanması ile başladı. KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri, TMMOB'a bağlı odalar, çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan yaklaşık 6 bin kişi Stadyum Kavşağı'ndan, kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. 'Direne direne kazanacağız', 'Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam' şeklinde slogan atan ve ellerinde 'Hükümet istifa', 'AKP elini cebimizden çek' yazılı pankartlar taşıyan grup, daha sonra kent meydanına geldi. Burada polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, kadın polisler ise alana giren kadınlara karanfil verdi. Bu sırada aniden bastıran yağmur nedeniyle zorluk yaşayan grup çareyi, ellerindeki pankart ve flamaların altına girmekte buldu. Alana girişler sırasında ise Halk Evleri'nden yaklaşık 100 kişi, polise üst araması yaptırmak istemeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis bunun üzerine bariyerleri kapatarak, Halk Evleri üyelerinin alana girmesine izin vermedi. Polis daha sonra bariyerleri kaldırarak, üst  araması yapmaktan vazgeçti.
Binlerce kişinin davul zurna eşliğinde halaylar çektiği 1 Mayıs kutlamalarında konuşan Tertip Komitesi Başkanı Güney Özkılınç, Taksim'e selam göndererek, "Gezi direnişinden kaybettiğimiz gençlerimiz, yoldaşlarımız olmak üzere madenlerde, inşaatlarda, tersanelerde, ekmek parası peşindeyken, iş cinayetlerine kurban giden işçi kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Katillerinin peşini bırakmayacağımız ilan ediyoruz" dedi. Türkiye'de ve dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek yaratmak için mücadelelerine azim ve inançla devem edeceklerini söyleyen Özkılınç, "Mücadeleyi yükseltelim ve unutmayalım ki her mücadelenin sonu kazanım ve zaferle sonuçlanmayabilir. Ama kazanım ve zafer yine mücadele ile elde edilecektir" diye konuştu. Kutlamalar daha sonra Moğollar grubunun konseriyle devam etti.

BC-HT-ST-SB(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)