Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da, sokakta uyuşturucu satışı ile gündeme gelen Meydancık ve Kamberler Mahalleleriyle ilgili haberlerin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü, zehir tacirlerine karşı yürütülen mücadelenin istatistiklerini yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada, Bursa’da son 6 ayda 1.5 ton esrar ve 13 bin 674 gram Bonzai ele geçirildi.
Bursa’da, 2 yıldan beri uyuşturucu madde satışı ile ilgili sıkıntılar yaşanan mahallerle ilgili haberler üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Yıldırım İlçesi Meydancık Mahallesinde uyuşturucu madde satışının yaygınlaştığı ve alenileştiği yönünde bazı basın organlarında haberlerin yayınlandığı hatırlatılarak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş Şube ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince özellikle Meydancık Mahallesinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs veya şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ettiği bildirildi.
ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ
Açıklamada, 21 Mayıs tarihinden itibaren hem asayiş, hem de uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik 24 saat çalışan ekiplere takviye olarak sokak timlerinden oluşan özel ekiplerin görevlendirildiği belirtilerek, bu çalışmaların Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından alınarak Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen 8 Motosiklet ve 2 ekip otosu ile desteklendiği kaydedildi.
Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, geçen yıl ve bu yılın ilk 6 ayında yapılan çalışmalarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili de bilgi verildi. Açıklamaya göre,
2013 yılı içerisinde 941 kilogram esrar maddesi ile ele geçirilirken bu rakam 2014 yılı ilk 6 ay içerisinde 1 ton 565 kilograma yükseldi.
Yine, 2013 yılı içerisinde 9 bin adet olan ele geçirilen ectasy uyuşturucu hap sayısı, bu yılın ilk 6 ayında 43 bin 533'e çıktı.
2013 yılında gerçekleştirilen operasyonlarda ayrıca 4 bin 194 gram Bonzai ele geçirildi. Bu rakam, 2014 yılı ilk 6 ay içerisinde 13 bin 674 grama ulaştı.
Açıklamada, yine bu yılın ilk 6 ayı içinde uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alınan 277 kişiden 180’inin çıkarıldığı adli mahkemelerce tutuklandığın kaydedildi. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucu çeşitli çap ve markalarda 40 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 417 fişek, 13 tüfek, 14 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda kesici ve delici alet de ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada, dün gece bölgede yapılan denetim hakkında da bilgi verilerek, 19.00-24.00 saatleri arasında periyodik olarak yapılan uygulamalarda 42 araç ile 299 kişi kontrol edildiği kaydedilerek, “Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik olarak yapılan çalışmalar, bu güne kadar ara verilmeden sürdürüldüğü gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

FOTOĞRAFLI