BURSA Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve bir grup avukat, Twitter yasağına yasal dayanak teşkil ettiği belirtilen Samsun 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararına, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi kanalıyla itiraz etti.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’ün gündemdeki gelişmeleri değerlendirdiği basın açıklamasına, Bursa Barosu’nun eski başkanlarından Ali Arabacı, Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile Bursa Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu üyeleri katıldı.
Türkiye’nin, hukukun, hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir süreçten geçtiğini savunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 17 Aralık’ta ortaya dökülen kirli ilişkilerin, tartışılmasının ve yaşanan olayların bir an önce izah edilmesinin gerektiğini söyledi.
17 Aralık’taki iddia edilen rüşvet, yolsuzluk durumlarının iktidar tarafından aydınlatılması gerektiğini belirten Demiröz, “Ancak bu yapılmadı. Soruşturmaların önü kapatıldı. Tüm iddialar örtülmek istendi. Binlerce polisin, yüzlerce hakim ve savcının yerleri değiştirildi, görev yapanlar etkisizleştirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısı değiştirildi. Hakim ve savcılar Adalet Bakanı üzerinden iktidarın emir ve arzularına terk edildi” dedi.
Ekrem Demiröz, iktidarın yaptıklarıyla, bağımsız ve tarafsız yargı adına geriye kalanları birer birer yok ettiğini ve böylece adalete olan inancın sıfırlandığını öne sürdü.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’a girişin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından engellenmesini de eleştiren Ekrem Demiröz, bu yasaklamanın başka yasaklamaların habercisi olabileceğini savundu.
“Ülkemiz adım adım diktatörlüğe sürükleniyor” diyen Demiröz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oysa biz demokratik bir ülke, bağımsız yargı ve özgür savunma istiyoruz. Çünkü bağımsız ve tarafsız yargı varlık sebebimizdir. Biz avukatlar, halkın hak arama özgürlüğünün temsilcileriyiz. Bu gidişe öncelikle tepki vermesi gerekenler elbette ki bizleriz. Ancak bu mücadeleyi tek başımıza yürütemeyiz. Halkın desteğine ihtiyacımız var. Adalet öncelikle halk için gereklidir. Çünkü biliyoruz ki adalet duygusunu yitiren toplumların geleceği yoktur.”
5 NİSAN’DA YÜRÜYÜŞ
Ekrem Demiröz, Bursa Barosu olarak, 5 Nisan Avukat Günü’nü farklı bir şekilde kutlayacaklarını kaydederek, 5 Nisan Avukatlar Günü programları çerçevesinde yapılacakların daha netleşmediğini fakat muhtemel olarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde halkın, sivil toplum kuruluşlarının ve Bursa Barosu’na kayıtlı avukatların geniş katılım sağlayacağı bir yürüyüşe imza atacaklarını söyledi.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “Kamuoyu kesinlikle şunu bilmelidir. Bu çöküşe ve yozlaşmaya kimler suskun kalırsa kalsın, Barolar ve Barolar Birliği asla susmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasının ardından Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve bir grup avukat, Twitter yasağına yasal dayanak teşkil ettiği belirtilen Samsun 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararına, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi kanalıyla itiraz etti.

SÇ (FK/AK) (FOTOĞRAFLI)