Cem TURSUN / İSTANBUL, () GAZZE'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince düzenlenen saldırıya ilişkin davanın duruşmasına verilen öğle arasında İnsani Yardım Vakfı(İHH) Başkanı Bülent Yıldırım basın açıklaması yaptı. Sözlerine Soma'daki ölen madencilerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Yıldırım, "Acı hepimizin acısı. ve gerçekten oradaki kardeşlerimize hep birlikte üzüldük. Arkasından yine büyük bir acı yaşadık. Uzun ölüm yaşayan Mavi Marmara'da vurulan Uğur Süleyman Söylemez kardeşimiz, 4 yıl sonra ilginçtir, Antalya kepezden gemimiz yola çıkarken ailesiyle vedalaşıp kepeze hareket ettiği 24 Mayıs'ta hakkın rahmetine kavuşmuştu" dedi.

"UMARIM CESUR YARGIÇLAR BUGÜN YAKALAMA KARARININ İMZASINI ATACAKLAR"
İsrail'in Mavi Marmara olayını unutulmasını hedeflediğini ve kendilerine de Türkiye de bazı kesimlerin 'Mavi Marmara'dan ne zaman ineceksiniz' diye sorduklarını belirten Bülent Yıldırım, “Biz Mavi Marmara'ya binmedik ki inelim. Biz adalet zeminine, özgürlük zeminine bindik. Kimsesizlere ses olmak için gittik. Bu kutsal düşüncelerden dönmemiz mümkün mü ki Mavi Marmara'dan inelim. Biz Bugün içeride Mavi Marmara'nın hakkında aramıyoruz. Adaleti arıyoruz. Türkiye'de cesur savcılar yargıçlar var. Umarım bu cesur yargıçlar bugün yakalama kararının imzasını atacaklar" diye konuştu.

"TEKLİFLERİ KABUL EDER DÜNYANIN EN BÜYÜK MAL VARLIĞINA SAHİP KURULUŞU OLURDUK"
İsrail'le anlaşma konularının kendilerine sorulduğunu hatırlatan Yıldırım, “Bürokratların işi beni ilgilendirmiyor. Bizim durduğumuz nokta İsrail'le en güzel ilişki sıfır ilişkidir. Birileri bu davlardan geri adım atacağımız asla düşünmesin. Bize öyle teklifler geldi ki. Biz yumuşasak o teklifleri kabul eder dünyanın en büyük mal varlığına sahip kuruluşu olurduk. Biz bunları reddetmişiz. Şimdi mi yumuşayacağız. Binenlere arkalarında tonlarca parayı malvarlığını evlatlarını ailelerini bırakarak bindiler. Onun için biz bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek anlaşma iddialarına tepki gösterdi.

"ASLA DAVALARDAN VAZGEÇMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Yıldırım, "Asla davalardan vazgeçmemiz söz konusu değil. Davalar bağımsız yargının konusudur. Türkiye'nin davalardan vazgeçtiği sözü verildiği söyleniyor. Bu sözü bürokraside kim verdiyse Allah katında toplum ve bizim nezdimizde çok büyük ihanet etmiş olur" diye konuştu.

CT (MK) (FOTOĞRAF)