Ali AKSOYER/İSTANBUL() ŞİŞLİ'de çalıştığı inşaat şirketine gelen maskeli ve silahlı kişilerin kendisini bağladığını ve kasada bulunan 32 bin dolar ile 1700 lirayı alarak kaçtığını söyleyen temizlik görevlisi kadın A.G.'nin  yalan söylediği ortaya çıktı. Polis soruşturmasında A.G.'nin polise söylediği gibi bir soygunun olmadığı, işyerinden para çalınmadığı tespit edildi. Genç kadının neden böyle davrandığı ise açıklanmadı.

Şişli, Kocamansur Sokak, No 56'da bulunan bir inşaat şirketi sahibi A.S., cep telefonuna gelen bir mesajda işyerinin soyulduğu yazdığını söyleyerek polisi müracaat etti. İşyeri sahibi A.S. ve polis işyerine girdiğinde temizlik görevlisi olarak çalışan A G.'yi sandalyeye bağlı olarak buldu. A.G. polise silahlı ve maskeli 3 kişinin işyerine geldiğini kasada bulunan 32 bin dolar ile 1700 lira ile kendi cüzdanı alarak kaçtıklarını anlattı. A. G. şüphelilerin ayrılmadan önce kendi telefonunu kullanarak işyeri sahibine mesaj attıklarını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis A.G.'nin ifadesini şüpheli buldu. Genç kadının olayı her anlatışında farklı eşkaller vermesi üzerine gözaltına alındı. Bu arada işyerinde yapılan incelemede bir lira bile çalınmadığı anlaşıldı. Sorgulanan A.G. adlı kadının polislere "Soygun oldu" diyerek  yalan söylediğini anlattığı öğrenildi. Patronuna mesajıda kendisinin attığını söyledi.  Ancak yapılan açıklamada A.G.'nin neden böyle bir yalan söylediği açıklanmadı.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan A.G. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

(BB)