Süleyman KAYA/İSTANBUL,() FATİH'te bulunan bir kuyumcuya giren hırsızlar, 4 saat uğraşmalarına rağmen kasayı açamayınca kaçtı. Hırsızların zorlaması nedeniyle kilit bölümleri deforme olan kasayı, işyeri sahibi de açamadı. Çağrılan çilingir ise kasayı açmak için 4 saat uğraştı. Kasa açılana kadar kadar soyulup soyulmadığını bilmeyen işyeri sahibi Nihat Çakıroğlu, 3 kilo altınını yerinde bulunca derin bir nefes aldı.

ALARMI ETKİSİZ HALE GETİRDİLER

İddiaya göre, Karagümrük, Fevzipaşa Caddesi, Numara 263'te bulunan kuyumcuya saat 04.00 sıralarında gelen iki hırsız önce güvenlik kameralarının yönünü değiştirdi. Alarmı etkisiz hale getiren hırsızlar yanlarında getirdikleri oksijen kaynağıyla dükkana girdi. Sabaha kadar kasayı açmaya çalışan hırsızlar 4 saat süren çabanın ardından dükkandan ayrıldı. Komşularının haber vermesi üzerine iş yerine gelen kuyumcu Nihat Çakıroğlu kasanın zorlandığını gördü. Hemen polise haber veren Nihat Çakıroğlu kasayı açmaya çalıştı ama başaramadı. Hırsızların kasanın içindekileri aldıktan sonra kapattığını sanan Nihat Çakıroğlu polisle birlikte çilingir çağırdı.

KASADAKİ 3 KİLO ALTIN ÇALINMAMIŞ
Uzman polislerin dükkanın içinde yaptıkları parmak izi çalışmasının ardından işe koyulan çilingir kilit kısmı hırsızların zorlaması nedeniyle deforme olan kasayı 4 saat boyunca açmaya çalıştı. Uzun süre uğraşların ardından açılan kasadan 3 kilo altın çıktı. Nihat Çakıroğlu "25 yıllık emektar kasa hırsızlara direndiği gibi bize de 4 saat ter döktürdü. Şükür hırsızlar kasayı açamamış" dedi. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
SOYGUNCULAR KAMERAYA TAKILDI

İşyerine gelen soyguncuların görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. İlk önce kepengi açıp içeri giren soyguncular, alarmın çalması üzerine paniğe kapılarak dükkanı terk ediyor. Bir süre sonra tekrar işyerine gelen soyguncular, bu kez alarmı devre dışı bırakıyor. Ardından güvenlik kameralarının yönünü değiştiriyor.

(FOTOĞRAFLI)