Ramazan ALMAÇAYIR - Timur TARLIĞ / İstanbul, () - PENDİK'te, eski bir taşocağı için kazılan çukurda biriken suya giren 3 çocuktan biri boğularak hayatını kaybetti. Dalgıçların yarım saat süren arama çalışmasının ardından çocuğun cesedi sudan çıkarıldı. Boğulan çocuğun ölmeden dakikalar önce gölete girerken çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Olay saat 15.00 sıralarında Kurnaköy yakınlarında kullanılmayan bir taşocağı göletinde meydana geldi. 3 çocuk, serinlemek için taşocağında biriken suya girdi. Göletin çevresinde piknik yapan diğer gençlerin verdiği bilgiye göre, gölette yüzen 3 çocuktan ikisi bağırarak yardım istedi. Göletteki diğer arkadaşlarının boğulduğunu söyleyen 2 çocuk yardım istemek için göletten ayrıldı. Bu sırada gölette olduğu öğrenilen çocuk için olay yerine itfaiye, ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen jandarma ve itfaiye ekipleri gölette arama yapması için balık adam istedi. Gölette balık adamlar tarafından yapılan yarım saatlik bir çalışmanın ardından, 14-15 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede çocuğun hayatını kaybettiği tespit edilirken, çocuğun cenazesi ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

GERİYE ÖLMEDEN ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI KALDI

Boğulma olayının gerçekleştiği göletin kenarında piknik yapan bir grup gencin, boğulan çocuğun gölete girerken fotoğrafını çektiği ortaya çıktı. Çekilen fotoğrafta, hayatını kaybeden çocuk diğer arkadaşlarıyla birlikte gölete girerken görülüyor. Fotoğrafı çeken gençler, Biz burada piknik yapıyorduk, gölete 3 çocuk girmişti. İkisi arkadaşlarının boğulduğunu söyledi. İki çocuk boğulan arkadaşlarının ailesine haber vermek için göletten ayrıldı. Biz gölete girdik, biraz araştırdık, ancak bir şey bulamadık diye konuştular.

Jandarma ekipleri gölette boğularak hayatını kaybeden çocuğun yakınlarına ulaşmak için çalışma başlattı.

RA - TT (CO)