Mehmet ALİ DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), ()- MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde kazalara yol açan Şanlıurfa karayolunun onarılması için vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Karayolunda uzun araç kuyruğu oluşan eylemde, polis vatandaşları güçlükle ikna etti.

Mardin'in Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan ve yer yer bozuk olduğu için kazalara yol açan çevre karayolunun onarılması için vatandaşlar yolu trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle yolda uzun araç konvoyları oluştu. Karayoluna gelen polis ekipleri konuyla ilgileneceklerini belirterek, yarım saat süren eylemde göstericileri güçlükle ikna ederek yolu trafiğe açtı.

Karayolunda iki günde bir kaza meydana geldiğini belirten vatandaşlardan Ferit Aydoğan, "Bu yolu kapatmamızın nedeni her iki günde kaza oluyor. 3 gün önce burada bir kaza oldu. Araç yoldan çıkarak yol kenarındaki 3 dükkana zarar verdi. Allah'tan hiç kimseye bir şey olmadı. Yol bozuk olduğu için sürücüler ne kadar çaba sarf etsede kaza yapabiliyor. Bu yol yapılmazsa bir gün büyük bir kaza yaşabilir burda" dedi. 

MAD(GG/SSA) (FOTOGRAF)