ADANA'da, evlilik yıldönümlerine 10 gün kala, 2 çocuğunun annesi 46 yaşındaki Sevgi Dinçer'i ruhsatlı tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan emekli polis 54 yaşındaki Cemal Dinçer hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi 100'üncü Yıl Mahallesi'nde, 6 Nisan 2004'te meydana geldi. İddiaya göre, emekli polis memuru Cemal Dinçer, 16 Nisan 1986'de evlendikleri eşi Sevgi Dinçer'i çalıştığı şarküteride taşıma ruhsatlı tabancasıyla vurdu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden yaralı Dinçer kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Dinçer de, olayın ardından kaçarken bulvar üzerinde Bahattin Ç.'nin başına tabancasını dayayıp otomobilini gasp etti. Bir süre gittikten sonra araç sahibini indiren şüpheli Dinçer, Huzurevleri Mahallesi'nde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Cinayet şüphelisi tutuklandığı Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde, suçlamayı kabul etti. Eşiyle yaklaşık 3 yıldır ayrı evlerde yaşadıklarını belirten Dinçer, "Boşanma davası açtım. Eşim de benden ayrılmak istemediği için mahkeme boşamadı. Fakat fiilen de bir araya gelemedik. Birçok kez kendisiyle bir araya gelmek için görüştüm, kabul etmedi. Olay günü de görüşmek için gittiğimde, beni görür görmez, bana hakaret etti. Şeker hastası olmam nedeniyle öfkeme yenik düştüm. Silahla 3-4 el ateş ettim. Sonrasında eşimin hayatını kaybettiğini öğrendim" dedi.
DAVA AÇILDI
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Dinçer hakkında 'eşini tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede, "Şüphelinin alkol bağımlısı olması sebebiyle 2011 yılından itibaren ayrı evlerde oturdukları, boşanmak için açtığı davayı mahkemenin 'davacıyı tam kusurlu' bularak reddettiği ve şüphelinin de boşanmaya razı edemediği eşini, barışmaya da razı edemeyince öldürdüğü" ileri sürüldü. Şüphelinin, eşine karşı 'tehdit ve hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında birden fazla dava açıldığı bildirildi.
Ayrıca, şüpheli Dinçer hakkında, eşini öldürdükten sonra kaçarken sürücüsünün başına silah dayayarak otomobilini gasp ettiği iddiasıyla da ayrıca dava açıldı.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)