Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA'da kendisinden boşanmak isteyen eşi 27 yaşındaki Şeyda Şengül'ü sokak ortasında bıçaklayarak öldüren 32 yaşındaki Murat Şengül, bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Amasya'da dün Dere Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, bir süredir ayrı yaşadığı eşi 1 çocuk annesi Şeyda Şengül'ü cadde üzerinde yürürken görüp konuşmak isteyen Murat Şengül, aralarında çıkan tartışma sonucu üzerinde bulunan bıçakla genç kadını yaraladı. Kanlar içerisinde yerde kalan ve bir beyaz eşya mağazasında çalışan Şeyda Şengül, olay yerine çağrılan ambulansla kaldırıldığı Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından gözaltına alınan ve işsiz olduğu öğrenilen Murat Şengül, bugün emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde, "Bir süredir ayrı yaşıyorduk. 4 yaşında bir kızımız var. Onun velayeti konusunda konuşmak istedim. Kızımın velayetini üzerime almak istememe rağmen eşimi bir türlü ikna edemedim. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu sinirlerime hakim olamayarak üzerimde bulunan bıçakla onu yaraladım. Öldürmek amacım yoktu, pişmanım" dedi. Şengül,  çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan hayatını kaybeden Şeyda Şengül'ün cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra merkeze bağlı Uzunoba Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

SH(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)