İZMİR’de, boşanma davasında eşinin kazandığı 50 bin TL’lik tazminatı ödeyebilmek için banka soymaya kalkışan, ancak yakalanıp tutuklanan Reşit Ş., yargılandığı davanın ilk duruşmasında 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Davaya konu olay, geçen Ağustos ayında, Karşıyaka İlçesi’nde meydana geldi. Su tesisatçılığı yapan 2 çocuk babası 36 yaşındaki Reşit Ş., yüzünü ameliyat maskesiyle gizleyip, başına da şapka taktıktan sonra, müşterilerin az olacağını düşündüğü öğle saatlerinde bir kamu bankasının Yalı Şubesi'ne girdi. Karşılaştığı güvenlik görevlisi M.E.’yi elindeki kurusıkı tabancayla tehdit edip taşıdığı tabancayı alan Reşit Ş., vezne ve gişe görevlilerinden topladığı 36 bin 970 TL’yi bir poşete koydurdu.
Hızla kaçmak isteyen Reşit Ş., peşinden koşan ve tabancasını verirken de farkettirmeden şarjörünü çıkaran güvenlik görevlisi M.E.’yle boğuşmaya başladı. Bankadaki diğer görevlilerin ihbarı üzerine yakında devriye gezen motosikleti Yunus timleri, güvenlik görevlisiyle boğuşan Reşit Ş.’yi yakaladı. Gözaltına alınan ve boşandığı eşine mahkemenin verdiği kararla ödemek zorunda olduğu 50 bin TL’lik tazminat parasını karşılamak amacıyla böyle bir yolu seçtiği anlaşılan Reşit Ş., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
6 YIL HAPİS
Hakkında, 'nitelikli yağma' suçundan Karşıyaka Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Reşit Ş., ilk duruşmada, suçunu kabul etti, pişman olduğunu dile getirdi. Duruşmadaki iyi hali de gözönüne alınan Reşit Ş.’ye, 6 yıl hapis cezası verildi.
Reşit Ş.’nin, bu yolu seçen ilk kişi olmadığını, boşanma tazminatını ödemekte zorlanan birçok erkeğin yurt çapında farklı suçlara karıştığını dile getiren Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, "Arkadaşımızı banka soymaya iten neden boşanma sonrası hükmedilen tazminat cezası. İşlediği suçun kabul edilmesi mümkün değil. Ancak çaresizliği de ortada. Maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle tazminatı ödeyemeyecek, ya yine hapse girecek ya da hacizle karşı karşıya kalacaktı. Yani aynı son onu bekliyordu. Boşanmaların ardından erkeklerin hakları gerçekten gözardı ediliyor. Ülke çapındada bu tip durumlar ortaya çıkıyor. Bunların önüne geçilebilmesi için acil tedbirler alınmalı, erkekler de gözetilmeli" dedi.